Dominacija rukometaša Vojvodine (©Starsport)
Dominacija rukometaša Vojvodine (©Starsport)

Lale proslavile novu krunu: Ćiribu, ćiriba - deseta titula...

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 22:49

Izabranici Borisa Rojevića podigli šampionski pehar i upisali novi trijumf u plej-ofu. Pao pančevački Dinamo - 29:21

Godine prolaze, ali neke stvari ostaju iste. Skoro celu deceniju rukometaši Vojvodine čuvaju šampionski pehar u svojim vitrinama. Novosađani su večeras odigrali poslednju ovosezonsku utakmicu pred svojom publikom i proslavili devetu uzastopnu, a jubilarnu desetu titulu u istoriji kluba.

Tim povodom Lale su danas istrčale na teren u dresovima sa zakačenom zvezdicom iznad klupskog grba. Izabranici Borisa Rojevića počastili su svoje navijače u slavljeničkoj atmosferi pobedom nad Dinamom iz Pančeva – 29:21 (16:7), čime su stigli i do 13. pobede iz isto toliko odigranih mečeva u plej-ofu. Priliku da ponove impresivan prošlogodišnji učinak od svih 14 pobeda, Lale će imati u petak, kada u poslednjem kolu gostuju Šamotu u Aranđelovcu.

Izabrane vesti

Voša je pokazala impresivnu igru, dostojnu šampiona. Rutinski su pobedili Dinamo, čak četvrti put ove sezone i pokazali zašto su najdominantniji tim godinama unazad u našoj ligi.

Najefikasniji u timu Lala danas su bili Darko Milenković – igrač utakmice – sa 12 pogodaka ,a sjajni Svetislav Verkić zabeležio je 15 intervencija. U timu Dinama najbolji je bio kapiten Miloš Kostadinović sa pet golova.

Neizvesno je bilo samo u prvih deset minuta. Voša je imala od starta blagu prednost, ali su gosti držali priključak. Posle toga, Novosađani su uspeli da pobegnu na plus tri – 6:3 i od tada u potpunosti kontrolisali utakmicu. Igrali su domaći čvršću odbranu, pa je protivnik izgledao krajnje inferiorno. Prednost Lala je samo rasla, vezali su čak sedam pogodaka, pa je u 22. minuut na semaforu bilo velikih plus osam – 12:4. Pogađali su u nekoliko navrata Nemanja Ratković, kontre je sjajno realizovao Darko Milenković, a razigran je bio i Jovica Nikolić, koji je podelio nekoliko lepih asistencija. S druge strane, Dinamo celih 13 minuta nije uspeo da zatrese mrežu Svetislava Verkića. Do kraja poluvremena Novosađani su pobegli i na dvocifrenu razliku, Dinamo je uspeo da smanji pred kraj poluvremena, pa je nakon prvih 30 minuta bilo 16:7 za Vošu.

U drugom poluvremenu slična situacija. Lale su uspele da za desetak minuta igre u nastavku stignu i do najveće prednosti na meču od 12 golova zalihe. Malo su se razdrmali i gosti, pogađali su pretežno Radovan Ostojić i kapiten Miloš Kostadinović. Ipak, sve što su uspeli jeste da spuste prednost ispod deset razlike. Na kraju Voša je trijumfovala sa 29:21 i tako stigla do učinka 13-0 u plej-ofu pred poslednje kolo.

Ovo je bio i oproštajni meč za nekoliko igrača šampionskog tima. Kapiten ekipe Svetislav Verkić podigao je jubilarni deseti pehar Stare dame i tako se na najlepši način oprostio od Slane bare. Naredne sezone čuvaće mrežu izraelskog Hapoel Ašdoda. Takođe, poslednji meč pred novosadskom publikom odigrali su desni bek Jovica Nikolić, koji karijeru nastavlja u nemačkom Veclaru i pivotmen Nemanja Ratković, koji odlazi u Rumuniju (Baja Mare). Pred izlaznim vratima su Slovenac Gregor Ocvrik i Tunišanin Ahmed Bedoi, a takođe pod znakom pitanja je i ostanak trenera Borisa Rojevića na klupi šampiona.

Novosađani su imali velike probleme sa koronom i povredama tokom cele sezone. Danak su platili jedino u Kupu, pehar im je izmakao za dlaku (poraženi u finalu od Metaloplastike nakon produžetaka). Još jedna briljantna sezona, sa samo jednim prvenstvenim porazom (od Zvezde u Šumicama) ostaje za Vošom, a osim šampionskog pehara, tu je i titula Svesrpskog kupa osvojena krajem prošle godine.

Sa Slane bare na kraju uz zvuk bubnjeva odjekuje i dobro poznata navijačka pesma „ćiribu, ćiriba...“

SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF - 13. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Partizan - Dubočica 35:34 (19:16)

Metaloplastika - Šamot 25:29 (21:10)

Nedelja

Rudar K. - Radnički K. 28:34 (16:13)

Vojvodina - Dinamo P. 29:21 (16:7)

PIŠE: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

RK VojvodinaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara