Hena Kurtagić i Rada Perović (©MN Press)
Hena Kurtagić i Rada Perović (©MN Press)

Kurtagićeva u "večnom gradu" cilja prvi trofej u sezoni

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.08.24. | 14:22

Milano i Koneljano biju novu bitku u Superkupu Italije

Jedna od najvećih uzdanica srpske odbojke Hena Kurtagić uspešno gradi inostranu karijeru. Posle debitantske sezone van otadžbine u taboru francuskog Nanta preselila se u redove italijanskog Milana, a krajem narednog meseca već će se boriti za prvi trofej.

Na Apeninima je sada već tradicionalno da se utakmica Superkupa organizuje kao uvertira pred početak takmičenja u Seriji A1. Prethodno je bilo određenih nagoveštaja, ali je u međuvremenu i definitivno potvrđen termin odigravanja meča između Milana i Koneljana. Kako je i bilo najavljeno, domaćinstvo je dodeljno Rimu, dok je start nadmetanja za premijerni pehar zakazan za 28. septembar od 18.00 časova.

Izabrane vesti

Kurtagićeva će u reprizi prošlogodišnjeg izdanja pokušati da se revanšira aktuelnom šampionu države i osvajaču Kupa. Koneljano je tada u Livornu pobrao lovorike posle četiri napeta seta – 3:1 (26:24, 21:25, 25:23, 25:20). U susret novom međusobnom duelu ponovo slovi za favorita, iako će srpska odbojkašica uz pomoć najveće zvezde tima Paole Egonu pokušati da pokvari planove ekipi sa severa Italije.


tagovi

Hena KurtagićMilanoImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara