Kukavički, nismo bili tim...

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 20:57

„Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički“, poručio je Nenad Peruničić

Selektor Srbije Nenad Peruničić bio jer izuzetno nezadovoljan, ali i samokritičan, nakon bledog izdanja svoje selekcije i porazu na otvaranju Evropskog prvenstva u rukometu.

Orlovi su po njemu najviše podbacili na onome što se potenciralo u radu, a to je odbrana.
"Nedostaju reči za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike. Verovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakom smislu, onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu odstuili u mnogo stvari o kojima smo govorili. Pre svega da budemo stabilni. Na čemu smo potencirali za ovih godinu dana, a to je odbrana na kojoj smo najviše radili, a zajedno sa prijateljskim utakmicama sa Francuskom i Norveškom smo primili 111 godlova", poručio je Peruničić.

Izabrane vesti

Gde je napravljena ključna greška?
"Odbrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da jedan ovakav protivnik sa ovakvim trenerom je rutinski završio utakmicu. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički".

Kako ćete spremiti ekipu za naredni meč?
"Ekipa je ogledalo trenera, ja ne odstupam od odgovornosti. Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne odbrani ništa, ali srce i karakter ti ne može niko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo mogli da igramo nikako i pariramo", poručio je Peruničić.

Srbija naredni meč na Evropskom prvenstvu igra za dva dana protiv Crne Gore i samo je pobeda ostavlja u borbi za prolaz u drugu fazu takmičenja.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara