Kovač ne priznaje alibije: Idemo u Berlin po prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.01.20. | 15:31

Francuska prvi i najveći rival

Najbolji odbojkaški trener Evrope, selektor evropskih prvaka. Sa takvim priznanjima Slobodan Kovač je ispratio 2019. godinu, ali on je već okrenut narednim izazovima.

I to već za koji dan kreće veliko iskušenje za odbojkaše Srbije. Od 5. do 8. januara igraće u Berlinu kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Sastav grupe je kao na Evropskom prvenstvu: Francuska, Holandija i Bugarska. A, samo pobednik turnira ide u Tokio!

Izabrane vesti

Odbojkaši imaju ogromnu želju da se plasiraju na Olimpijske igre, jer ih u Riju pre četiri godine nije bilo.
Samo se nadam da ćemo biti zdravi. Neki igrači su došli sa povredama koje vuku izvesno vreme. Ne znam šta možemo da uradimo, ali najvažnije stvari su motiv i priprema utakmice. Neće biti lako, ali rekao sam i na okupljanju da je ovo takmičenje najvažnije. Bili smo divni pre tri meseca, ali to je prošlo i sada moramo da se trudimo da budemo što bolji“, rekao je Kovač za agenciju Tanjug.

Vrlo jaki rivali čekaju Srbiju, pre svih tu je Francuska, koju je Kovačev tim pobedio u polufinalu Evropskog prvenstva sa 3:2 u setovima posle velike drame.
Nema skrivanja, Srbija mora da ide na prvo mesto. Aktuelni evropski prvaci nemaju pravo na izvinjenje. Idemo tamo da pobedimo. Mnogi od protivnika će želeti da nam se revanširaju. Potrudićemo se da odigramo dobro, iako nam nije dobar raspored i termin utakmica. To mi se ne sviđa, ali to je što je“, poručio je Slobodan Kovač.

Reprezentacija Srbije će 5. januara igrati protiv Francuske (13.30), sutradan će odmeriti snage sa Holandijom (14.00), dok će se 8. januara sudariti sa Bugarskom.

Foto: Starsport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara