Ko će braniti srpsku mrežu na rukometnom EP?

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.12.19. | 13:26

Selektor Peruničić u velikim problemima zbog povreda dva golmana nacionalnog tima

Nakon što je najbolji golman Lige šampiona iz prošle sezone, Dejan Milosavljev otpao za predstojeće Evropsko rukometno prvenstvo zbog neodložne operacije kolena, na mestu čuvara nacionale mreže nadvio se taman oblak.

Naime, kako je javio "Glas Podrinja" momak kojeg je selektor Nenad Peruničić stavio na širi spisak za pripreme kao drugog golmana uz Vladimira CuparuTodor Jandrić se teže povredio. Čuvar mreže Metaloplastike i jedan od najvećih talenata našeg i svetskog rukometa doživeo je težu povredu noge te mu predstoji najmanje tri sedmice mirovanja. Da podsetimo, Evropski šampionat se igra u Austriji, Norveškoj i Švedskoj od 10. do 26. januara, te je veliko pitanje da li će Jandrić stići da se oporavi. Kao alternativa pominje se Tibor Ivanišević.

Izabrane vesti

Reprezentacija Srbije okuplja se u nedelju u SC "Кovilovo" gde će obaviti trenažni proces sve do kontrolnih utakmica sa selekcijom Egipta u Beogradu i Nišu 28. i 29. decembra. Igrači iz Bundeslige priključiće se sastavu prvog januara kada sledi put na turnir "Zlatne lige" u Francuskoj, gde će pored domaćina učestvovati i selekcije Danske i Norveške.

Orlovi stižu u Grac šestog januara, gde će igrati mečeve prve faze  EP sa selekcijama Belorusije (9.1), Crne Gore (11.1) i Hrvatske (13.1). Dve najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (TOP 12) u Beču.

(Foto: Starsport)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara