Ključa u Kini: Samo Koneljano siguran, Džu Ting protiv bivšeg kluba

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 14:33

Italijanski šampion ima jedini svih šest bodova i igraće u polufinalu klupskog Svetskog prvenstva. Derbi dana je duel Bohai Tjanđina i branioca krune Vakifbanke

Klupsko Svetsko prvenstvo za odbojkašice u kineskom Šaoingu protiče u dominaciji Koneljana. Italijanski prvak i finalista Lige šampiona prošle sezone jedini ima maksimalan učinak od šest bodova. Kolo pre kraja je obezbedio plasman u polufinale. Paola Egonu i kompanija izgubile su samo set dosad, a priliku da završe grupnu fazu sa svih devet bodova imaće protiv brazilskog Minasa (petak, 03.00), koji ima oba poraza.

U ostalim mečevima biće velika borba, svaki odlučuje. U Grupi A osim sigurnog Koneljana, Ezačibaši u Guangdung (petak, 10.00) boriće se za drugo mesto i polufinale. Kineski tim ima nekoliko reprezentativki olimpijskog šampiona, a tu si dve strane odbojkašice, iskusne Bugarke Dobrijana Rabadžijeva i Ruskinja Tatjana Košeleva. Ipak, Ezačibaši je favorit.

Izabrane vesti

Ekipa srpske bombarderke Tijana Bošković posle poraza od Koneljana, prvog u sezoni, pobedili su brazilsku ekipu Minas u drugom kolu sa maksimalnih 3:0. Osim Tijane tu su i odlične Korejka Kim Jeon Kung i Brazilka Natalija Pereira. Od ove sezone tehničarka je Amerikanka Karli Lojd.

Derbi dana se igra u Grupu B. Bohai Tijanđin i Vakifbank će u direktnoj borbi da odluče o drugom polufinlisti (petak, 13.00). Pre toga će Novara imati meč loptu protiv brazilske Praje, koja je bez šansi posle dva neuspeha. Evropski šampion predvođen odličnom Srpkinjom Jovanom Brakočević prvo je iznenadio kineski tim posle pet sertova, a u četvrtak ujutru je posle drame pao i dvostruki uzastopni šampion sveta Vakifbank.

Najveća opasnost po turski tim za koji igraju naše reprezentativke Maja Ognjenović i Milena Rašić preti od Džu Ting, sjajne Kineskinje koja je do ovog leta igrala u ekipi iz Istanbula. Osim Džu, u ekipi je još nekoliko kineskih reprezentativki, kao što su Jingjing Li, Juan Ksinjue, a jedina strankinja je Amerikanka Destini Huker. Očekuje se neizvestan duel, možda budemo gledali pet setova kao u duelu ovih timova protiv Novare.

KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE – 3. KOLO

Petak

GRUPA A

03.00 (1,30) Koneljano - Minas (3,20)

10.00: (1,15) Ezačibaši - Guangdung (4,70)

GRUPA B

Petak

07.00 Novara – Praja

13.00 Bohai Tijanđin - Vakifbank

(FOTO: CEV)


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara