Zvezdama PSŽ-a ne pada na pamet da pristanu na manje plate

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.04.20. | 14:29

Uzalud višenedeljni pregovori...

Mnogi klubovi širom Evrope uspeli su da savojim igračima ispregovaraju smanjenje plata tokom trajanja krize izazvane pandemijom koronavirusa. Igrači Real Madrida i Barselone, recimo, izašli su u susret svojim poslodavcima, ali ima i onih koji nemaju baš mnogo razumevanja za gazde. 

Igrači pari Sen Žermena, kako javlja Ekip, nemaju nameru da popuste. Oni žele kompletna primanja po svaku cenu, bez obzira što je prvi čovek kluba Naser Al Kelaifi pre nekoliko dana u jednom intervjuu izrazio nadu da će njegove zvezde imati razumevanja za novonastalu situaciju zbog koje će, kako je Al Kelaifi kazao, Sveci izgubiti oko 250.000.000 evra. I to pod uslovom da šampionat bude nastavljen tokom leta. U suprotnom ta cifra biće i veća.

Izabrane vesti

Daleko najveći udar na budžet kluba jesu plate najvećih zvezda - Brazilca Nejmara i mladog superstara Kilijana Mbapea. Ovaj prvi na nedeljnom nivou zarađuje čak 600.000 funti, Mbape 375.000.
"Očekujem da će naši fudbaleri imati razumevanja i da će pomoći da se kriza prevaziđe", kazao je Al Kelaifi, međutim njegov apel očito nije imao nekog naročitog rezultata. 

U ime igrača sa upravom kluba trenutno pregovaraju kapiten Tijego Silva i njegov zamenik Markinjos. Ekip tvrdi da nikakvog pomaka za sada nema i da su svi igrači pri stavu da treba dobiju sav novac garantovan ugovorom.

Preko milion funti mesečno u Pari Sen Žermenu, pored Nejmara i Mbapea, zarađuju još Tijago Silva, Edinson Kavani, Markinjos i Verati.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara