(©AFP)
(©AFP)

Očekivan problem s nastavkom sezone: Račić ne može iz Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.04.20. | 10:03

Famalisao bi u ponedeljak trebalo da počne sa treninzima, ali izvesno je da će krenuti bez srpskog internacionalca

Neke zemlje su se predale, neke se još nadaju da će moći da nastave sezone, pa se širom Evrope polako zakazuju treninzi. Međutim, tu dolazimo do novog problema, jer mnogi igrači, koji su na početku krize uredno dobili dozvolu da se vrate kući i da tokom krize budu sa porodicama, ne mogu da se vrate nazad. Takav problem ima recimo Uroš Račić čiji Famalisao u ponedeljak počinje sa treninzima, ali izvesno bez bivšeg veziste Crvene zvezde.

Račić prosto ne može da izađe iz Srbije, jer avionski saobraćaj još ne funkcioniše i nema letova za Portugaliju. Takođe, granicu su i dalje zatvorene i mladi fudbaler je tu nemoćan. Klub je naravno obavešten i svestan da je u pitanju viša sila.

Izabrane vesti

Super Deporte, dnevni sportski list iz Valensije sa kojom je Račić i dalje pod ugovorom mada se piše da bi na leto mogao u Porto, navodi da isti problem Levante ima sa još jednim srpskim internacionalcem Nemanjom Radojom.

Naravno, nisu oni usamljeni slučajevi. Štaviše, to je manje-više pravilo za sve legionare koji krizu proživljavaju kod kuće. Mnogi klubovi zato i nisu dozvolili igračima da otputuju. U Srbiji je, primera radi, najavljeno da će avionski saobraćaj biti najverovatnije uspostavljen tek 18. maja, a i tada verovatno neće funkcionisati u punom obimu. Ostaje pride otvoreno i pitanje da li će sportisti, ne samo fudbaleri, potom morati u samoizolaciju jer dolaze iz drugih zemalja?

Mnogo komplikovanije je no što izgleda na prvi pogled.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara