Roštilj, suze zatvorenika i obećanje da će se vratiti... Kako je Ronaldinjo otišao iz zatvora

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.20. | 17:34

Njga svi vole

Posle 32 dana, slavni Ronaldinjo je juče napustio zatvor u paragvajskoj prestonici Asunsionu. Posle plaćene kaucije od 1.600.000 evra, brazilska legenda je dobila pravo da se brani iz kućnog pritvora jer su on i njegov brat Roberto uhapšeni sa lažnim pasošima.

Tih Ronaldinjovih mesec dana u paragvajskom zatvoru su verovatno najlepši događaj u životima brojnih paragvajskih zatvorenika. Imali su istorijsku privilegiju da upoznaju, druže se i čak igraju fudbal sa jednim od najvećih svih vremena. Onako kako je Dinjo donosio radost na terenu, tako je i u zatvoru obasjao tužne ljudske sudbine i doneo im parče sreće.

Izabrane vesti

Od hapšenja, pa do izlaska iz zatvora Ronaldinjo je bio atrakcija. Oni koji su ga hapsili, radili su to nevoljno. Oni koji su podizali optužnicu protiv njega, verovatno su morali da progutaju knedlu. A svi su od njega tražili fotografiju za uspomenu i svima je izašao u susret. I bio nasmejan. Kao nekada kada je sa onim svojim zaraznim osmehom činio fudbal najjednostavnijom stvari na svetu. Nikad niko nije učinio fudbal tako lepim kao Ronaldinjo.

A ni u zatvoru nije mogao bez fudbala. U meču sa zatvorenicima je čak osvojio i pečeno prase kao trofej. Dok je boravio u zatvoru, njegovi advokati su pokušavali da mu izdjestvuju kućni pritvor i uspeli su tek iz četvrtog pokušaja kada je legla kaucija.

Sudija Gustavo Amarilja je putem video poziva obavestio Ronaldinja i njegovog brata da će biti pušteni u kućni pritvor ako obećaju da neće pokušavati da pobegnu i da će poštovati zakonske procedure. Ronaldinjo je odgovorio potvrdno. Kada je dobio dozvolu da može da napusti zatvor, samo se nasmejao i proslavio svojim originalnim ’telefoniranjem’.

Po dobijanju dozvole za odlazak, Ronaldinjo i njegov brat su imali želju da se još koji sat vrate u zatvor.

I ispunjena im je.

Želeli su da se ispričaju i pozdrave sa novim prijateljima koje su stekli. Južnoamerički mediji pišu o nerelanim scenama u zatvoru. Organizovan je roštilj, zatvorenici su plakali dok su se pozdravljali sa Ronaldinjom, čuvari su takođe prisustvovali oproštajnom druženju, a Brazilac je osuđenicima obećao da će se vratiti da ih poseti kada se sve završi.

Mogao je da ode tek tako. Ali nije. To je Ronaldinjo. Nasmejan i u najlepšim, i u najtežim trenucima.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara