Miran Kujundžić (FIVB)
Miran Kujundžić (FIVB)

Hvala Grbiću! Odbojkaši Srbije posle 12 godina ponovo na Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 14:12

Poljaci pobedili Kubu i tako pogurali Orlove ka Parizu

Slavlje može da počne! Odbojkaši Srbije posle 12 godina ponovo su deo olimpijske porodice.

Pomoć je stigla od legende naše odbojke Nikole Grbića, koji je danas na klupi Poljske zabeležio pobedu protiv Kube (3:0 - 25:17, 25:20, 25:) i tako presudio da Orlovi budu poslednji putnici za Pariz.

Izabrane vesti

Da su Kubanci kojim slučajem iznenadili selekciju koja je prva na svetskoj rang listi, našim momcima bi večeras od bila potrebna pobeda protiv veoma jake Slovenije. Ovako, srpski odbojkaši mogu da odahnu jer je pre njihovog izlaska na teren sve rešeno.

Srbija je na FIVB rang listi i dalje na 10. mestu sa 260,07 bodova, a Kuba je nakon poraza na 11. mestu sa 249,34 bodova, odnosno 10,73 bodova manje. Ukoliko Slovenija večeras slavi sa 3:0, Srbija će izgubiti 5,1 bodova, dok će za poraz od 3:1, odnosno 3:2, izgubiti 2,6 ili 0.1 bod na FIVB rang listi, što neće ugoziti poziciju koja vodi na Olimpijske igre.

Eventualnom pobedom večeras od 3:0, ili 3:1, senori Srbije će pored puta u Pariz obezbediti i plasman na završni turnir VI Lige nacija 2024. koji će se od 27. do 30. juna odigrati u Lođu u Poljskoj.

Najveći deo posla Kolakovićevi momci su odradili u prva dva kola poslednjeg turnira u Ljubljani - okrenuli su meč protiv Kube posle zaostatka 0:2 i slavili 3:2, nakon toga su srušili i Tursku 3:1 - na taj način su se značajno približili vizi.

Sinoć su protiv Poljaka uzeli dva seta, ispustili su taj-brejk koji je mogao mnogo da im donese. Međutim, sve se danas završilo pozitivno po nas - Poljska je igrala u veoma jakom sastavu, nije popuštala nijednog trenutka i maksimalna pobeda se nije dovodila u pitanje.

Naši odbojkaši su propustili Olimpijske igre u Riju i Tokiju, a sad je došlo vreme da se dugačak post prekine.

Srbiju će u Parizu u kolektivnim sportovima predstavljati košarkaši i košarkašice, odbojkaši i odbojkašice, kao i vaterpolisti. Zaista veliki podvig naše zemlje...



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara