Hanoveru se crno piše

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.11.19. | 12:50

Mladost Zagreb apsolutni favorit u okršaju 5. kola Grupe B Lige šampiona

Vaterpolisti Mladosti ove nedelje nastavljaju put u Ligi šampiona. Žapci večeras od 20.30 na domaćem bazenu dočekuju Hanover.

Zagrepčanima je ovaj meč prilika za nastavak dobrih partija u evropskom klupskom takmičenju.
"Hanover je tim koji je veći deo utakmice držao Pro Reko u ozbiljnim problemima. Vrlo su dobro posloženi, s nekoliko fantastičnih individualaca. Tu su Petar Muslim, Brguljan, Radović, Ćorušić na centru, a na golu reprezentativni golman Nemačke, Šenkel. Trenutno ne postižu rezultate po kvalitetu koji imaju, ali nama svakako neće biti lako u Zagrebu. Posle pobede Marselja u Budimpešti protiv OSC-a, svaka utakmica se igra 'za prolaz' i nema prostora za grešku. Moramo da osvajamo bodove, pogotovo kod kuće", najavio je susret trener Mladosti Zoran Bajić.

Izabrane vesti

Posle četiri kola Lige šampiona Mladost ima sedam bodova i na četvrtom je mestu na tabeli, dok su gosti iz Nemačke na pretposlednjem bez boda. Valja napomenuti da je Vaspo 98 od četiri susreta, tri odigrao u gostima, a tek jedan u Hanoveru i to protiv Pro Reka. Uzme li se u obzir da je prošle sezone Mladost odigrala nerešeno s Hanoverom na Savi (11:11), i doživela poraz u Nemačkoj (14:9), jasno je da suparnika treba da shvati maksimalno ozbiljno.
"Znamo da je Hanover dobra ekipa i svi smo maksimalno fokusirani na utakmicu. Neće nam biti lako, ali na temelju nekih prošlih rezultata imamo 'vatru u sebi' koja će nam pomoći za ovu utakmicu", rekao je Aleks Bouven.

Nakon Hanovera Žapci se okreću završnici Kupa Hrvatske. Polufinalni susret je sa Solarisom u petak, a pobednika u finalu očekuje bolji iz susreta Jadrana i Juga.

GRUPA A

GRUPA B

Foto: Shutterstock



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara