Hamiltonu poklon od Ferarija za kraj

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.11.19. | 15:38

Na VN Abu Dabija sutra u 14 časova poslednju trku F1 sezone uz veliku pomoć glavnih rivala sa prve startne pozicije počinje šampion

Kako je odradio celu sezonu, tako će je Ferari, po svemu sudeći i završiti - sa mnogo grešaka i propuštenih prilika. Što je po praviliu, pa i ovog popodneva u prestonici Emirata koristio Luis Hamilton.

Tako je bilo i danas na kvalifikacijama za poslednju trku Formule 1 2019. godine u Abu Dabiju. Aktuelni šampion je skoro sve vreme kaskao pre svih za Šarlom Leklerom, ali kada je bilo najpotrebnije bio najbrži i najkonstantniji. Sa druge strane mladi i supertalentovani Monežanin je zakasnio da započne poslednji krug i poslednji pokušaj, kada je obično i najbrži. Ferari se tako pošteno, po ko zna koji put u 2019. izblamirao. Bilo kako bilo, drugo vreme na kvalifikacijama je postigao Hamiltonov kolega iz Mercedesa, Valterij Botas, ali će zbog pormene motora startovati kao poslednji.

Izabrane vesti

To znači da će se Britancu u prvom startnom redu sutra od 14 časova (TV Sportklub) društvo praviti as Red Bula, Maks Ferštapen, dok će iz drugog priliku tražiti Lekler i iskusnija polovina Ferarijevog para vozača, Sebastijan FetelHamitonu je ovo inače 88. pol-pozicija u karijeri, a peta u sezoni. Ekipa Mercedesa je u pustinji slavila na poslednjih pet Velikih nagrada Abu Dabija, a Britanac je najbolji bio 2011, 2014, 2016. i prošle godine.

GENERALNI POREDAK

Startni raspored: 1. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes), 2. Maks Ferštapen (Holandioja, Red Bul), 3. Šarl Lekler (Monako, Ferari), 4. Sebastijan Fetel (Nemačka, Ferari), 5. Aleksander Albon (Tajland, Red Bul), 6. Lando Noris (V. Britanija, Meklaren), 7. Danijel Rikardo (Australija, Reno), 8. Karlos Sainc (Španija, Meklaren), 9. Niko Hulkenberg (Nemačka, Reno), 11. Sehio Perez (Meksiko, Rejsing Point)...

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara