©Shutterstock
©Shutterstock

NAJAVA DANA (subota, 9. maj): Danas je Dan (za) pobede

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.05.20. | 08:41

Pogledajte šta smo vam izdvojili iz dnevne ponude za sportsko klađenje

SLAVIJA MOZIR – TORPEDO ŽODINO, 14.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Belorusija 1)


I pored toga što je u prošlom kolu savladala Vitebsk u gostima Slavija je bez trijumfa na četiri od poslednjih pet mečeva i pri tom je u četiri navrata primila najmanje dva gola. Torpedo je u prošlom kolu bio ubedljiv na gostovanju Minsku (5:2) i bez poraza je na prethodne četiri utakmice. Zapravo ove sezone izgubio je samo jednu i sada ga dva boda deli od vodećeg Slucka. Tradicija je takođe na strani Torpeda koji je dobio poslednjih pet gostovanja na ovom stadionu.

NEMAN – RUH BREST, 16.00

(Fudbal, Belorusija 1)


Posle sedam odigranih kola Neman je ostvarila dve pobede, tri poraza i dva remija, međutim igra odlično pred svojom publikom gde je poslednji put izgubila početkom oktobra. Novajlija u ligi Ruh Brest upisao je dva trijumfa, uz dva poraza i tri nerešena rezultata, a od četiri gostovanja ove sezone dobili su samo jedno, i na njima postigli samo jedan gol. Pored odličnog učinka kod kuće, domaćinu u prilog ide i veće iskustvo u prvom zvaničnom odmeravanju ovih timova.

DIN. BREST II – DIN. MINSK II, 12.00

(Fudbal, Liga rezervi Belorusije)


Dinamo Brest igra očajno ove sezone u kojoj je od sedam odigranih mečeva izgubio pet uz jedan trijumf i remi. S druge strane imenjak iz Minska briljira. Od početka takmičenja upisao je šest pobeda uz jedan remi i pri tom postigao 21 gol uz samo tri primljena. Prethodni okršaj ovih timova odigran krajem novembra Minsk je dobio sa 3:0, a nema sumnje dobiće ga i ovog puta.

ISLOČ II – BELŠINA II, 13.00

(Fudbal, Liga rezervi Belorusije)


Posle dva uvodna poraza Isloč je napravio niz od pet uzastopnih pobeda postigao pri tom 16 golova i primio samo tri. Belšina je istovremeno ostvarila dve pobede uz tri poraza i dva nerešena rezultata. Prethodni put ovi rivali odmerili su snage pre četiri godine, i od dva odigrana duela jedan je pripao Belšini (3:0) a drugi je završen bez pobednika (1:1). Ovog puta Isloč je apsolutni favorit.

SMOLEVIČI II – BATE BORISOV II, 14.00

(Fudbal, Liga rezervi Belorusije)


Neka nas ne zavede ime tima iz Borisova! Drugopozivci ovog kluba uz Gorodejinu drugu postavu najtanji su u takmičenju. Sa poslednjih pet utakmica imaju samo jednu pobedu, pa epitet makar umerenog favorita više pristaje domaćinu. Za Smolevičijevu drugu postavu tvrdimo da je nešto bolja tek na osnovu dve pobede s proteklih pet utakmica, uz opasku da je ovaj tim pokazao znatno bolje igre u odnosu na BATE Borisov II. Uz to, valja znati da je makar 3+ igra bila zagarantovano prolazna kada je reč o domaćinu na svih sedam do ovog momenta odigranih utakmica u šampionatu.

INČON – DAEGU, 09.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)


Kreće prvo kolo, igra se bez publike, a nama je ova utakmica naročito zanimljiva zbog bivšeg asa Budućnosti i Minhena 1860, Stefana Mugoše koji treba u nastupajućoj sezoni da bude oslonac napada Inčona. Inače, ovaj klub, nema neke naročite rezultate. Daegu je prošle sezone bio znatno bolji, ali je s Inčonom poslednji put meč odvukao put X ishoda. Ostaje nam da vidimo šta će nam sada prirediti uz informaciju da je Inčon uoči ovog meča poražen na prijateljskom susretu od tima Seula.

GVANGĐU – SEONGAM, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)


Gvangđu je spreman da precrta svaku pomisao o sebi kao autsajderu koji nije uzalud prošle godine bio najbolji drugoligaški sastav. Gosti su prošle sezone mogli da se pohvale dobrom odbranom, ali su njihovu defanzivu napustili ključni igrači. Naravno, ova utakmica može da ode na ma koju stranu, s tim što treba da vidimo koliko je ovde uopšte moguće da padne golova budući da se očekuje tvrd meč s akcentom oba trenera na isprobavanju odbrambenih mogućnosti.

NEBIČI BALKANABAT – ALTIN ASIR, 14.30

(Fudbal, Turkmenistan 1)+


Altin Asir kao da je već proknjižio pobedu u gostima. Svi opušteno idu na Nebiči koji hrli iz poraza u poraz, a od timova sličnog kalibra ume da primi i nešto više od umesnog broja golova. Naime, Ašhabad ih je nedavno tukao sa 5:2, što znači da i Altin Asir može da pokuša da ih ponizi. Zašto da ne, jer tim koji do sada nijednom nije poražen ima prava na sve, pa i na skalp najtanjeg tima na tabeli.

ENERGETIK – ŠAGADAM, 15.00

(Fudbal, Turkmenistan 1)


Šagadam je posrtao, a onda je vezao dve pobede. To znači da će Energetik morati da računa na dolazak okrepljenog rivala s kojim je u decembru podelio bodove. Teško je ovde proceniti ko je favorit, naročito ako znamo da su oba tima u nestabilnoj formi. Međutim, definitivno je umesno pozabaviti se Energetikom kao neugodnim domaćinom koji je od poslednjih pet utakmica kod kuće izgubio samo jednu, a usput remizirao na tri. To je jako bitno, naročito ako uzmemo u obzir da je Šagadam poražen četiri puta uzastopno ako računamo i prijateljske utakmice.

MANAGVA – REAL ESTELI, 03.00

(Fudbal, Nikaragva 1, finale Klausure)


Finale Klausure u Nikaragvi je uzbudljivije nego ikada. Prvi meč okončan je s 1:1, a došlo je X-X, baš kao i u 13. kolu koje je igrano prvih dana aprila. Sve to navodi na pomisao da ova utakmica neće biti laka ni za jedan sastav. Očekuje se natezanje, najverovatnije i malo golova s obzirom na važnost utakmice. Ipak, valja se setiti i da je Managva besprekoran domaćin, pa cenimo da je to dovoljno za adekvatno tipovanje.


tagovi

najava danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara