Genshajmer i tradicija plaše lidera

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.19. | 08:44

Derbi rukometne Bundeslige igra se u Hanoveru gde stižu Lavovi iz Manhajma predvođeni sjajnim levim krilom, povratnikom iz Pari Sen Žermena

Novi rukometni poredak u Bundesligi. Navikli smo prethodnih godina na vladavinu Kila, kasnije Rajn Nekar Levena, poslednje dve sezone Flenzburga, ali je sada lider šampionata Hanover sa osam pobeda i jednim porazom. Doduše, i Kil ima samo jedan poraz, ali i dve utakmice manje.

Posle očajne prošlog šampionata Hanover je novu sezonu počeo odlično. Pobeđeni su Flenzburg i Magdeburg, ekipe iz vrha, a u derbiju 10. kola šampionata Nemačke danas (19.00) stiže Rajn Nekar Leven.

Izabrane vesti

Gosti iz Manhajma ne briljiraju ove sezone. Već su doživeli dva poraza. Zanimljivo, i jedne i druge je pobedio Melsungen na svom terenu. Prva zvezda Lavova i Bundeslige je Uve Genshajmer, nemački repezentativac koji se posle nekoliko godina igranja za Pari Sen Žermen vratio u svoj Rajn Nekar. Radi se o godinama najboljem levom krilu planete. Prošle nedelje u Erlangenu kada je nekašanji šampion Nemačke osvojio samo bod (29:29) iskusni as je postigao čak 13 golova.

Lidera Bundeslige predvode odlični Timo Kastening i Morten Olson. Tu je i Fabijan Bome i dvojica Hrvata Ilija Brozović i Ivan Martinović. Ove sezone na svom terenu Hanoveru ima maksimalan učinak od pet trijumfa.

Tradicija u međusobnim susretaima je sumorna po Hanover. Čak 16 poslednjih utakmica, od toga 15 u Bundesligi nije pobedio Lavove iz Manhajma. Poslednji put Rajn Nekar Leven je pobeđen pre više od osam godina. Prošle sezone u Bundesligi bilo je 30:28 i 29:23 za bivšeg šampiona Nemačke.

Kil je u odličnoj formi. U Bundesligi je u vrhu, poražen je samo u Magdeburgu, dok je prethodnog vikenda ponizio šampiona Evrope Vardar u Skoplju u utakmici Lige šampiona, kada je bilo čak 31:20 za četu češkog stručnjaka Filipa Jihe. Zebre sa Baltika ne bi trebalo da imaju problema u Veclaru koji je u seriji od tri poraza. Ove dve ekipe saastale su se u Kupu Nemačke početkom meseca i tada je Kil uspeo posle neizvesne završnice da slavi u gostima sa 26:25.

Magdeburg je posle odličnog početka u očajnj formi. Ima čak četiri poraza u prethodnih pet utakmica, a prilika za izlazak iz krize je duel sa skromnim Štutgartom. Flenzburg takođe ne bi smeo da dozvoli kiks protiv Ludvigshafena.

BUNDESLIGA – 10. KOLO

Četvrtak

 

Nedelja

13.30 Bergišer – Gepingen

16.00 Balingen – Fuhse Berlin

16.00 Nordhorn – Minden

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara