Foto ©AFP
Foto ©AFP

Serija A se završava u julu?

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.04.20. | 10:41

Italija po svemu sudeći neće produžiti karantin nakon 3. maja, tako da liga može da krene poslednjeg dana petog meseca

Kako smo ušli u april, drugi mesec globalne borbe sa pandemijom, tako se fudbalske lige širom Evrope polako javljaju i najavljuju povratak na terene. Čak i one u najugroženijim zemlaja, poptu Italije već se pšolako priprameju za d(r)ugo fudbalsko proleće 2020. godine.  

Tu se pre svega misli na Italiju koja je čini se konačno spustila krivu zaraženih i mrtvih sa virusom korona, te se odmah i najavljuju smanjenje mera karantina koji je pre skoro mesec daba produžen do 3. maja. Ukoliko ostane, a čini se da će biti tako, ekipe mogu da počnu sa treninzima već narednog dana (mada se priča da je Juve već pokrenuo mašineriju, p se uskoro očekuje i dolazak Ronalda).

Izabrane vesti

Potom bi se pri kraju petog meseca obavili masovni testovi na Kovid-19 za igrače i članove stručnog štaba i ukoliko je situacija normalna, sve bi bilo spremno da se pokrene 31. maja i da se završi 12. jula. Nravno, bez prisustva gledalaca. Serija A bi tako ispoštovala zahtev Uefe da se završe nacionalni šampionati tokom leta, zbog čega je i prebacila Euro 2020 na narednu godinu.

Poslednja utakmica pred proglašenje karantina u Italiji odigrana je 9. marta kada je Sasuolo uokviru 26. kola na svom terenu sa 3:0 savladao Brešu. Vodeći na tabeli nakon 26 nepotpunih rundi sa 63 boda je večni šampion Juventus, a iza njega je Lacio sa poenom manje.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara