Ferari produžio ugovor sa Leklerom do 2024.

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.12.19. | 14:02

Monežanin će zarađivati devet miliona evra po sezoni

Najveći talenat Formule 1 i drugi vozač Ferarija, Šarl Lekler neće menjati ekipu. I to do 2024. Po objavama iz italijanskih medija, po novom ugovoru u Ferariju će zarađivati narednih pet sezona po devet milona evra.

Dotle mu je naime produžena saradnja sa razigranim konjićem iz Maranela, sasvim zasluženo pošto je 22-godišnji Monežanin odvezao sezonu iz snova i nadmašio očekivanja. U 2019. zabeležio je dve pobede, četiri najbrža kruga i čak sedam pol-pozicija, sakupivši 264 poena dovoljno za četvrtu poziciju u šampionatu u kojem je ponovo dominirao Marcedes, to jest Luis Hamilton.

Izabrane vesti

"Ekstremno sam srećan što ostajem u Skuderiji Ferari" objavio je mladi as, "Prošla sezona u kojoj sam vozio za najslavniji tim Formule 1 bila je ostvarenje snova za mene. Jedva čeka da započnemo još dublju saradnju i novu sezonu"

Lekler je vezan za giganta iz Maranela od 2016. kada je došao u tamošnju vozačku akademiju, brzo pokazavši kvalitete. F1 karijeru započeo je u Zuberu za koji je vozio prošle godine skrenuvši pažnu kuražnim nastupima, što mu je bila preporuka za prvi tim Ferarija.

U minuloj sezoni uspeo je da dokaže svima da zaslužuje da bude prvi vozač italijanskog tima pošto se Sebastijan Fetel praktično ponaša kao da je već u penziji, što iritira milione navijača željnih titule. Nemac kao da nema više želju da se dokazuje, a nikako ne uspeva da donese svom timu šampionski pehar, zbog kog je i doveden u Maranelo 2015. iz Red Bula sa kojim je vezao četiri titule. Kako sada stvari stoje, Nemac će ostati još godinu u Ferariju, do kraja ugovora, nakon čega će se osloboditi mesto.

A na njegovu poziciju bi mogao da dođe čak i Luis Hamilton, ali u zavisnosti od toga kako se razvija Lekler. Ukoliko Monežanin zablista, neće mu trebati konkurencija u timuy za mesto "prvog volana",. ali ako ne uspe da se dokaže, eto Britanca.

Pitanje prvog vozača Ferarija za narednu sezone je, čini se rešeno ovim ugovorom.

(Foto: twitter.com/ScuderiaFerrari)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara