Ferari nanišanio Luisa Hamiltona?

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.19. | 10:13

Šestostruki i aktuelni prvak Formule 1 na novoj prekretnici

Velika životna istina, koji su mnogi od nas naučili na žurkama je da "treba otići kada je najbolje". Međutim, u životu, pa i u sportu to "najbolje" taj vrhunac teško je osetiti i prepoznati, malo je onih koji su u tome vični te se često zadrže, da li u klubu ili u samoj karijeri jednostavno previše. I tako zapravo prevuku patinu preko svega "zlatnog" što su do tada uradili.

Primera je mnogo, ali je malo onih koji su u pravo vreme rekli da je dosta i da je vreme za okretanje novog lista. Aktuelni i šestostruki šampion Formule 1, Luis Hamilton jedan je od tih srećnika koji izgleda znaju da "povuku ručnu". Tako je bilo 2012. kada je iz Meklarena prešao u Mercedes pa tako će, čini se biti i sada. Naime, ozbiljno se priča da je Britanac u pregovorima sa najvećim konkurentom "srebrnih strela", naravno Feraijem. Čini se da Hamilton nešto zna što ostali smrtnici ne znaju, ali se može naslutiti šta je u pitanju.

Izabrane vesti

Gigant iz Maranela je, bez sumnje ikona automotosporta, ma koliko to bio i Mercedes. Ferari je jednostavno, Real Madrid Formule 1. Jedan, jedini i neponovljim, tim kojeg niko neće i ne sme da odbije. Kada Konjić zove, to je zakon, čak i za najveće šampione. Jer koji je sada izazov Biritancu, koji je nedavno otkrio da mu je inspiracija Novak Đoković, njegov "brat po veganstvu", kada je uzeo sve što se moglo uzeti sa Mercedesom?

Takođe, čini se da Ferari hvata korak sa nemačkim rivalom, što će nam tek iduća sezona pokazati. Razigrani konjić je definitivno bio najbrži bolid u drugom delu sezone, ali je previše nakupljeno grešaka, što od tima, što od vozača, a sve to verovatno pod pritiskom pošto su im konkurenti brzo odmakli po otvaranju šampionata.

Ova priča je na dugačkom štapu, pošto Ferari ima iskusnog Sebastijana Fetela kao lidera vozačkog dvojica, koji kompletira supertalentovani Šarl Lekler, momak od kojeg se očekuje da zablista koliko sutra. Nemac nije uspeo sa italijanskim timom, u koji je prešao još 2015. da osvoji titulu i sve više deluje da je tako nešto sve dalje od realnosti.

Dakle, vreme je da se u Ferariju nešto promeni, na nišanu im je najbolji vozač današnjice, a kada je tako samo je pitanje kada će se dogoditi veliki prelazak.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara