Euforija u Hrvatskoj: Narodni heroj Duvnjak i čovek koji iz jednog šuta donese finale

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.01.20. | 09:56

Španci daleko svežiji čekaju nedeljno finale EP

Tek će da se igra u nedelju finale Evropskog prvenstva u rukometu, ali sve dok lopta ne krene s centra u tom duelu Španije i Hrvatske, pričaće se o epskoj utakmici polufinala, koja je trajala 80 minuta. I u kojoj je Hrvatska golom tri sekunde pre kraja pobedila Norvešku (29:28).

Bio je istinski sudar modernih gladijatora, rukometnih divova, koji su igrali skoro dok nisu popadali. I bio je to jedan od retkih trenutaka kada zaista važi ona izlizana fraza kako su oba tima jednako zaslužila da produ dalje.

Izabrane vesti

Ipak, iz te fantastične borbe Hrvatska je izašla kao pobednik, a kako i ne bi kada u timu ima Domagoja Duvnjaka, momka koji je u tom timu – sve. I golgeter i dirigent igre i komandant odbrane, kradljivac lopti, motivator, uzor. Primer kako se ostavlja „srce na terenu“ i kako se „gine za državni tim“.

A, šta reći o utakmici kada jedan takav as prizna da u celoj karijeri takvu nikada do sada nije igrao.
Pre svega bih čestitao saigračima, stručnom štabu i navijačima. Nikada do sada nisam odigrao ovakvu utakmicu, ovu epsku borbu. I kada smo padali s nogu, borili smo se, pokazali da smo jaki i kad je bilo najteže. I te kako smo zaslužili ovu pobedu“, rekao je Duvnjak.

Na terenu, kako je rekao, nije bilo vremena za misli o umoru.
Uopšte ne razmišljaš, isključiš se, samo gledaš u semafor koji je rezultat, koji je minut. Čestitao bih Željku (Musi), postići onakav gol u poslednjim sekundama... Igra odbranu tokom celog prvenstva, a onda postigne pobednički gol. On je dobri duh ovog tima“, podvukao je Duvnjak.

Komplimenti su uzvraćeni. Čovek koji je imao jedan šut na utakmici i postigao jedan gol, za pobedu, Željko Musa, posle meča je pričao o – Duvnjaku.
Domagoj je narodni heroj! Pod grčevima igrati onako odbranu i napad, svaka mu čast! Celoj ekipi treba skinuti kapu. Sigurno nećemo stati na ovome“, istakao je Musa.

I u tom poslednjem napadu, koji je rešio utakmicu, loptu je tražio Duvnjak. Druga ideja je sevnula u glavi Igoru Karačiću i ostalo je – istorija.
Ova poslednja akcija za Musu, to je nešto što smo trenirali. U tom ključnom trenutku lopta se odbila nama, pogledao sam semafor, a tamo je stajalo da ima još devet sekundi do kraja. Pogledao sam napred, video sam dva-tri norveška igrača i odlučio da dodam Musi. Čuo sam kako me iza leđa Duvnjak doziva „Kara, Kara“, ali ja sam se u tom trenutku odlučio za Musu i to se vratilo golom, hvala dragom Bogu“, opisao je Karačić taj poslednji napad.

Činjenica da su imali nekoliko sati više za odmor od Španije teško da će pomoći umornim Hrvatima. Crvena furija je skoro pa rutinski dobila duel sa Slovenijom i mnogo svežija čeka finale. Ali, kao što su davno sportski mudraci rekli, finale se ne igra, ono se dobija. Pa makar i poslednjim atomom snage.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara