(©Reuters)
(©Reuters)

Dominikankama poslednja četvrtfinalna karta; Kraj za Japan i Holandiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 11:51

Sjajnu utakmicu odigrala je Izabela Penja

Konačno su Dominikanke potvrdile da nisu samo puki učesnik Olimpijskih igara i trijumfom nad Holanđankama čekirale su četvrtfinalu kartu na odbojkaškom turniru u Parizu – 3:1 (22:25, 25:21, 25:17, 28:26).

Dame sa Kariba ponovo su očajno otvorile utakmicu, ali su potom i zasijale. Četu Markusa Kvika do vredne vize za nokaut fazu vodila je efikasna Izabela Penja sa 28 poena. Imale su i Lale svoje šanse, naročito po osvajanju prvog seta, uz nekoliko raspoloženih odbojkašica. Prednjačile su Nika Dalderop i Seleste Plak sa po 12 poena, dok je Indi Bajens dodala 11. Možda bi to i bilo dovoljno za pobedu protiv slabijeg protivnika. Međutim, Dominikanska Republika kao izuzetno neugodan rival predstavljala je veliki zalogaj u ovom trenutku. 

Izabrane vesti

Kao ključne ispostavile su se druga i četvrta deonica. Dominikanke su posle početnog zaostatka uspele da se vrate u meč, praktično u završnici (20:19). Preuzele su upravo tada i kontrolu preko Žinejli Martinez i Izabele Penje (23:20), što im je i omogućilo da stignu do izjednačenja. U nastavku su zaigrale još odlučnije. Bolje su realizovale napade, za nijasnu bile sigurnije u bloku i na servisu, a istovremeno su pravile i manje grešaka za vođstvo od 2:1 (25:17). Probudile su se Holanđanke u četvrtom, znajući da novi poraz znači i definitivan kraj svih snova o olimpijskoj medalji. Imale su i dve vezane set lopte (24:22). Sve je ukazivalo na to da će publika uživati u još jednom taj – brejku... A onda su Brajlin i Džinejli Martinez režirale preokret (28:26).

Ovakvom epilogu najmanje su se obradovale Japanke. Naime, azijska selekcija se nadala podeli bodova, pošto bi se u tom slučaju laganom i očekivanom pobedom na Kenijom (subota, 13.00) provukla do četvrtfinala. Sada joj preostaje da na oproštaju od Grada svetlosti odigra duel revijalnog karaktera.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA ODBOJKAŠICE – 3. KOLO

Subota

GRUPA B

13.00: (1,01) Japan – Kenija (10,9)

GRUPA C

Holandija – Dominikanska Republika 1:3

Piše: Uroš Selenić



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara