Albin Lagergren (©Reuters)
Albin Lagergren (©Reuters)

Desetkovani Šveđani ponizili Hrvatsku za dramu u Grupi A

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 15:34

Skandinavci pregazili četu Dagura Sigurdsona sa 38:27 (18:15) u pretposlednjem kolu olimpijskog turnira za rukometaše

Hrvati nastavljaju da igraju toplo-hladno na olimpijskom turniru za rukometaše, pobeda, pa poraz. Tim Dagura Sigurdsona je bio blagi favorit protiv Švedske. Skandinavci su na ovaj dvoboj stigli bez trojice najboljih igrača, bekova, povređenog Feliksa Klara i suspendovanog zbog plavog kartona Jima Gotfridsona, kao i desnog krila Danijela Petersona, za koga je ovaj turnir završen, ali plavo-žuti su demolirali Domagoja Duvnjaka i drugove – 38:27 (18:15), pa će Kockasti morati u nedelju u poslednjem kolu protiv Španije da odlučuju o putniku u četvrtfinale.

Veteran Andreas Palička je bio sjajan na golu, dok su fantastična bila krila Lukas Pelas i Sebastijan Karlosn, kao i bekovi Albin Lagergren i Karl Valinijus. Ivan Martinović i Luka Cindrić su bili najbolji kod Hrvata u napadu, dok je zakazala defanziva. U odbrani nekadašnji olimpijski šampion iz Atine ništa nije mogao protiv razigranih Šveđana koji su upisali drugu pobedu i ostali u igri za nokaut fazu.

Izabrane vesti

Dominik Kuzmanvić je bio na nivou, ali je ostao sam na vetrometini raspucanih šampiona Evrope iz 2022. Skandinavci su nametnuli svoj stil igre, sa tranzicijom i kontrama i naneli težak poraz timu islandskog stručnjaka Sigurdsona.

Andreas Palička je spustio roletnu na golu, zaustavio je 15 udaraca Hrvatima. Lukas Pelas je s krila i iz kontri nemilosrdno punio mrežu rivala, postigao je čak devet pogodaka, dok su se Sebastijan Karlson i Albin Lagergren po pet puta upisali u listu strelaca. Levi bekovi Jonatan Karlsbogard i Karl Valinijus su po četiri puta pogodili mrežu Kockastih.

U indisponiranom timu Dagura Sigurdsona opet je odličan bio novi golman Gumersbaha Dominik Kuzmanović sa 14 intervencija. Levoruki Ivan Martinović je pogodio osam puta, uz samo dva promašaja, potvrdio da je prva zvezde reprezentacije. Luka Cindrić je dao pet golova. Desno krilo Mario Šoštarić se upisalo četiri puta u strelce.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA RUKOMETAŠE – 4. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Mađarska – Danska 25:28 (14:16)

Argentina – Francuska 21:27 (8:15)

Hrvatska - Švedska 27:38 (15:18)

16.00: (2,00) Nemačka (8,00) Španija (2,10)

19.00: (9,00) Japan (14,0) Slovenija (1,10)

21.00: (1,90) Norveška (8,00) Egipat (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pariz 2024rukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara