Delfini otpisali Lale

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 09:39

Vaterpolisti Srbije imaju još jedan lak posao na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, duel sa skromnom Holandijom

Grupna faza Evropskog prvenstva za vaterpoliste protiče u očekivanom ritmu. Favoriti ostvaruju lake pobede, čeka se rasplet naredne nedelje kada počinje nokaut faza u Budimpešti. Danas su na programu utakmice poslednjeg kola u sve četiri grupe.

Italija, Srbija i Hrvatska opravdale su ulogu favorita i biće pobednici grupa, plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok je najveća drama u Grupi C gde se Mađarska i Španija bore za prvo mesto. Jedna od ovih dveju selekcija mogla bi da bude protivnik Delfinima u četvrtfinalu. U međusobnom susretu nije bilo pobednika, pa sada odlučuje gol razlika. Furija je zasad u prednosti, ima bolju gol razliku za dva, pa će u poslednjem kolu i jedni i drugi da gledaju da što ubedljivije savladaju autsajdere Tursku, odnosno Maltu.

Izabrane vesti

Izabranici selektora Dejana Savića zatvaraju grupnu fazu takmičenja (20.30) utakmicom protiv Holandije. Tri boda su unapred upisana. Trebalo bi čudo da se dogodi da Srbije ne pobedi. Lale nisu mnogo u mislima našim vaterpolistima, gleda se ka narednoj nedelji i rivalu u četvrtfinalu.
Ne mislim mnogo o Holandiji koliko mislimo o nama. Imaju odličnog centra Vinkelhorsta, moramo da obratimo pažnju na njega. Sve drugo je po planu. Za četvrtfinale ne znam koga bih voleo za protivnika. Prvo mislim Mađarska, a zatim da je bolje Španija jer bih želeo finale sa domaćinima u Dunav areni“, rekao je Nikola Jakšić.

Sava Ranđelović očekuje da odbrana bude bolja:
Napad je za sada bolji deo tima, ali i odbrana se diže. Još nismo imali igrača sa tri lične. To nešto govori. Holanđani imaju centra Vinkelhorsta i on je vrednost. Videli smo ih nedavno u Hagu. Fizički će biti teško“, smatra naš reprezentativac.

Srbija je poslednji susret protiv Holandije igrala prošle godine u Svetskoj ligi i bilo je 12:7 za četvorostruke uzastopne šampione Starog kontinenta.

Sistem takmičenja je isti kao na prethodnim takmičenjima. Pobednici grupa će direktno u četvrtfinale, a u baražu za plasman među osam najboljih igraće drugoplasirani protiv trećeplasiranih reprezentacija. U slučaju istog broja bodova odlučuju međusobni susreti, a tek onda gol razlika.

Ovo takmičenje je i kvalifikaciono za Olimpijske igre ove godine. Na najveće sportsko takmičenje već su se kvalifikovali Srbija, Italija i Španija, a u Budimpešti traži se još jedan putnik za Tokio. To bi mogla da bude i četvrtoplasirana selekcija, ako ove tri reprezentacije budu osvojile medalje.

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA) – 3. KOLO

Subota

GRUPA A

16.00 Slovačka - Hrvatska
17.30 (12,00) Nemačka (16,00) Crna Gora (1,05)

GRUPA B

11.30 (10,00) Rumunija (13,00) Rusija (1,10)
20.30 Srbija - Holandija

GRUPA C

10.00 Turska - Španija
19.00 Malta - Mađarska

GRUPA D

13.00 (9,00) Francuska (13,00) Grčka (1,10) 
14.30 Italija - Gruzija

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara