Delfini kreću u pohod na Svetsku ligu, Holanđani prva meta

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.11.19. | 10:08

Srbija želi odbranu titule osvojene prethodnog juna u Beogradu

Vaterpolisti Srbije se verovatno još uvek sa osmehom prisećaju osvojenog trofeja u Svetskoj ligi na Tašmajdanu, a već je vreme da se krene u nove avanture. Pre svega pet meseci, po neverovatnom pljusku u prestonici naše zemlje, Delfini su zaronili i došli do trofeja protiv Hrvatske u neverovatnom susretu. Već večeras u Hagu, krenuće u bitke za novo zlato protiv Holandije (20.00).

Orlovi se uz Holandiju, nalaze u grupi upravo sa reprezentacijom Hrvatske, a prve dve ekipe obezbediće prolazak u narednu fazu. Delfini su se okupili još juče, kada su imali prvi trening, a još jedan će imati pred početak same utakmice u Holandiji.

Izabrane vesti

Selektor Dejan Savić ističe da pred večerašnji duel treba obratiti dodatnu pažnju, jer iako je na Srbiji breme favorita, Holandija može da napravi iznenađenje.
„Lepo je da vidimo, treniramo i odigramo susretu u kojem smo favoriti. Ipak, na Holandiju treba obratiti dodatnu pažnju. Vodi ih njihov velikan, Van der Mer, dosta se ulaže u vaterpolo u njihovoj zemlji i pokušaće da na kvalifikacionom turniru u Roterdamu izbore olimpijsku vizu. To neće biti lako, ali se jasno vidi da žele napred. Mi ćemo imati sastanak, a igrači će znati plan rada do Tokija. Do kraja godine nas očekuje početak priprema za Evropsko prvenstvo, turneja po Americi i susret sa Hrvatskoj u Svetskoj ligi“, istakao je Savić.

On će za večerašnji meč protiv Holanđana moći da računa na sledeći sastav: Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Trijestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

Optimizam stiže i od reprezentativaca naše zemlje, tako Sava Ranđelović ističe da večeras očekuje pobedu.
„Holandija je sve bolja, ali u ovom trenutku su iza nas. U ovom susretu apsolutno sve zavisi od naše igre. Bilo bi lepo da pobedom počnemo olimpijsku reprezentativnu sezonu i nadam se da će tako i biti“, istakao je Ranđelović.

SVETSKA LIGA - 1. KOLO

Grupa A

Utorak
18.30: Grčka - Italija

Grupa B

Utorak
18.30: Mađarska - Rusija

Grupa C

Utorak
20.00: Holandija - Srbija

Grupa D

Utorak
18.00: Crna Gora - Ukrajina

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara