Dejan Savić odredio spisak putnika za Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.07.19. | 09:43

Poznat sastav za šampionat

Podmlađeni, izmenjeni, reklo bi se – kombinovani tim Srbije ide na Svetsko prvenstvo u vaterpolu. Selektor Dejan Savić odredio je spisak putnika koji će najpre odraditi sedmodnevne pripreme u Japanu, a onda igrati na šampionatu sveta u Južnoj Koreji.

Od ranije je poznato da su „voljno“ dobili Filip Filipović, Andrija Prlainović, braća Pijetlović, Branislav i Stefan Mitrović i Milan Aleksić, jer su osvajanjem Svetske lige izborili mesto na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

Srbija će bez njih probati da napadne medalju na Svetskom prvenstvu, a ekipu će kao kapiten predvoditi Miloš Ćuk.

Na Savićevom spisku su: Dimitrije Rističević (Novi Beograd), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Đorđe Lazić (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau), Ognjen Stojanović (Miškolc) i Lazar Dobožanov (Radnički).

– Imaćemo dobre pripreme u Japanu, odigraćemo i dve utakmice sa Kašivazakijem, prvakom ove zemlje. Ispunili smo glavni cilj u sezoni, neminovno je bilo da se pojedini igrače oporave, osveže, napune baterije, a da mlađi dobiju priliku da se pokažu. To je okosnica tima za Olimpijske igre 2024. mada su i kandidati za Tokio. Nismo opušteni, mada nemamo imperativ kao ranijih godina. Predstavljamo Srbiju i znamo šta to znači”, rekao je novinarima selektor Dejan Savić.

Reprezentacija Srbije igraće u grupi sa Crnom Gorom, Grčkom i Južnom Korejom.

Foto: Starsport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara