(©Sasa Pahic Szabo / Kolektiff)
(©Sasa Pahic Szabo / Kolektiff)

Debakl Srbije na premijeri SP u Skoplju

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 20:45

Naše rukometne juniorke doživele težak poraz od Nemačke – 18:39 (7:18)

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke na otvaranju Svetskog prvenstva u Skoplju - 18:39 (7:18).

Srbija je na SP za juniorke prvi put posle deceniju i to pravo je izborila za zelenim stolom pošto na EP proteklog leta nije uspela da stekne to pravo. IHF je našoj selekciji dodelio specijalnu pozivnici, a grupa je najteža na šampionatu.

Izabrane vesti

Do sredine prvog poluvremena Srpkinje su koliko-toliko parirale, ali je onda usledio pad koji su Nemice iskoristile i samo uvećavale prednost. Raduje povratak oporavljenih Milice Ignjatović i Nataše Ćetković.

Seniorska reprezentativka Dunja Radević sa pet golova je bila najefikasnija u timu Slavka Krnjajca. Nataša Ćetković je četiri puta matirala Nemice. Golmani su imali 11 odbrana, Anastasija Nedeljković šest, a Teodora Vranić pet intervencija. Kod Nemica Alina Gaubic je postigla pet golova.

Probali smo da se izborimo sa pritiskom iako smo devojke pre početka turnira rasteretili maksimalno. Rekli smo im da uživaju u utakmici, da budu rasterećene, da pruže svoj maksimum. Želeli smo da odradimo ono što smo trenirali - jaku odbranu, tranziciju ako uspemo, ako ne, da se namesti dobar pozicioni napad, da se u svakom trenutku zna ko i šta treba da igra. Videli ste da se u tome uspevalo do sredine poluvremena. Posle toga je glava uradila svoje, pa je u ovom trenutku ovo najviše što smo mogli. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama uraditi više”, rekao je selektor srpskih nada Krnjajac.

Sledeći protivnik biće Francuska u petak (15.45).



tagovi

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara