Danilo Radović (©Starsport)
Danilo Radović (©Starsport)

Danilo Radović zaledio Šabac, slađi bod ide u Pančevo

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 20:32

Arkus Superliga Srbije: U najboljem meču sezone pred oko 2.000 gledalaca, Metaloplastika i Dinamo odigrali nerešeno – 32:32. Bek gostiju nekoliko sekundi pre kraja srušio maksimalan učinak čete Vladana Matića

Bek Dinama Danilo Radović je junak Pančevaca. Golom nekoliko sekundi pre kraja, četa Nenada Kraljevskog u najboljem meču sezone u rukometnoj Arkus Superligi Srbije odnela je bod iz Šapca protiv Metaloplastike – 32:32.

Tim Vladana Matića zadržao je oreol nepobedivosti ove sezone, ostao lider šampionata, ali više nema maksimalan učinak. Žaliće domaćini za celim plenom u sjajnoj atmosferi pred oko 2.000 gledalaca, od drugog do poslednjeg minuta su vodili, ali u finišu više nerava imali su gosti iz Banata i pokazali da pucaju na titulu ove sezone.

Izabrane vesti

Posle gola Milana Golubovića na minut pre kraja, Dinamo je izjednačio na 31:31 (imao je samo vođstvo u prvom minutu sa 1:0). Matić je uzeo tajm-aut, Mohamed Aziz Aidi se podigao sa devet metra i zatresao mrežu gostiju, ali je ostalo još 20 sekundi do kraja. Posle deveterca, loptu je uzeo Radović i golom sa “zemlje” prevario Darka Arsića za slađi bod koji ide u Pančevo. Usledilo je velika radost rukometaša Dinama. Nisu se predavali i kada su gubili na poluvremenu sa pet golova razlike, sredinom drugog poluvremena, Metaloplstika je imala +3.

Nedelja, 16.05: (2,70) Minden (8,00) Veclar (1,65)

Radović je pre tri dana sa dva gola u finišu doneo pobedu na Banjici protiv Obilića sa 30:29, a sada je pokazao da ga je u januaru s pravom selektor Srbije Toni Đerona vodio na Evropsko prvenstvo u Segedinu.

Sjajni bekovi Šapčana Vojislav Brajović i Mohamed Aziz Aidi dikritali su ritam, slali projektile ka golu Pančevaca, ali u poslednjih desetak minuta, stegla se ruka domaćinima, nisu imali rešenja za agresivnu odbranu gostiju. Ostao je Dinama u 52. minutu bez vođe odbrane Duška Čelice, koj je dobio treće isključenje, ali je tim Nenada Kraljevskog bio pribran kada se lomilo.

Mogu i Pančeveci da žale za celim pelnom. U finišu je do tada odlično krilo Stefan Sunajko promašilo dva zicera iz kontre, a na dva i po minuta pre kraja je Darko Arsić odbranio sedmerac Marku Peroviću, ali su golovima Golubovića i Radovića otkinuli prvi bod lideru Arkus Superlige Srbije.

Dinamo je ovaj meč igrao bez oba desna krila. Mađar Boris Dernjej je već više od mesec dana u autu zbog preloma prsta, a na ovoj utakmici saigračima nije mogao da pomogne ni Miloš Kostadinović, pa je Perović sa levog krila morao da igra desno. Domaćin je imao +5 na poluvremenu (19:14), ali su gosti na startu drugog za samo četiri minuta lakim golovima iz kontre napravili seriju 6:1 i izjednačili – 20:20. Posle Matićevog tajm-auta, domaćin je je imao konstantnu prednost od dva do tri gola do poslednjih nekoliko minuta kada se istopila prednost Šapčana.

Vojislav Brajović je bio najefikasniji igrač meča sa 10 golova, od toga tri sa linije sedam metara, dok je Tunišanin Mohamed Aziz Aidi postigao devet. Ostali daleko ispod. Ni Darko Arsić nije bio na svom nivou. Zaustavio je osam šuteva Pančevcima, dok je rezervni čuvar mreže Filip Pavković skinuo zicer Sunajku u finišu.

Kod Pančevaca, Danilo Radović je sedam puta pogodio u metu iz devet pokušaja, a odlična su bili i ostala dvojica bekova, Milan Golubović sa pet i Veljko Čabrilo sa četiri pogotka. Stefan Sunajko se upisao šest puta u listu strelaca, a Marko Perović pet, od toga dve sedmerca (jedan promašeni). Na crti je Uroš Pavlović postigao četiri gola. Golmani opet nisu imali svoj dan. Obrad Ivezić je završio meč s tri odbrane, dok je Nemanja Marjanović zaustavio takođe tri šuta rukometašima Metaloplastike.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 8. KOLO

Petak

Rudar Kostolac – Proleter Zrenjanin 25:24 (13:13)

Subota

Crvena zvezda - Dubočica 31:25 (17:10)

Radnički Kragujevac – Obilić 32:25 (17:11)

Metaloplastika – Dinamo Pančevo 32:32 (19:14)

Jugović – Kikinda 25:29 (11:13)

Nedelja

17.00: Partizan – Topličanin

19.00: Šamot - Vojvodina



tagovi

RK Dinamo PančevoMetaloplastikaARKUS ligaRukometna superligaDanilo Radović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara