Da li je vreme da se tradicija sruši?

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.11.19. | 10:41

Bolnica u Indijanapolisu, ali Hjustonu ne leže Koltsi

Ljuti rivali sa juga AFC-a Hjuston i Indijanapolis imaju identičan skor od 6-4 i prvi duel 12. nedelje NFL šampiona (petak, 02.20) mogao bi da bude presudan za plasman u plej-of. Pobeda i jedne i druge približava prvom mestu u diviziji i prednosti domaćeg terena u “vajla kard” vikendu doigravanja.

Hjustonu stiže veliki rival posle katastrofe koje je doživeo prošlog vikenda u Baltimoru kada je poražen sa čak 41:7. Indijanapolis je imao dva vezana poraza, ali dobra stvar za Koltse je što se prošle nedelje oporavio startni kvoterbek Džejkobi Briset. S njim na čelu pobeđen je ubedljivo Džeksonvil sa 33:13 i prekinut niz od dva poraza. Međutim, gosti su desetkovani povredama.

Izabrane vesti

NFL - KVOTE ZA OSVAJAČE

Glavna napadačka snaga Indijanapolisa ove sezone, raning bek Merlon Mek prošle nedelje je polomio šaku, hitno je operisan i neće igrati nekoliko nedelje. Takođe, najbolji risiver Ti Vaj Hilton ne igra već mesec dana. On je trenirao slabijim intezitetom protekle nedelje i pod znakom pitanje je za duel u Hjustonu. Rovit je i najbolji tajt end tima Erik Ejbron. Van tima su i risiver Paris Kembel, sejfti Kari Vilis i kornerbek Šekijal Tejlor.

U takvoj situaciji, Hjuston ima ulogu blagog favorita, mada su i Teksansi tokom sezone ostali bez važnih igrača. Vođa odbrane Dže Džej Vot neće igrati do kraja šampionata, a i dalje je van tima risiver Vini Fuler. Sve će u napadu domaćina da zavisi od raspoloženja kvoterbeka Dešona Votsona, koji ne može da se pohvali da ima dobru zaštitu ofanzivnih linijaša. Prošle nedelje je čak šest puta “sekovan” u Baltimoru.

U prvom delu sezone na stadionu Lukas Oil bilo je 30:23 za Indijanpolis Koltse. Tradicija je na strani Koltsa. Oni su dobili pet od poslednjih šest utakmica protiv Hjustona. Čak sedam prethodnih utakmica u Hjustonu Teksansi su poraženi od divizijskog rivala. Prošle sezone ova dva rivala su igrala u prvoj rundi plej-ofa i tada je Indijanapolis predvođen sada već penzionerom Endrju Lakom lako dobio sa 21:7.

Da li je vreme da se tradicija sruši?

NFL – 12. NEDELJA

Petak

02.20: (1,60) Hjuston (14,00) Indijanapolis (2,55)

Nedelja

19.00 Atlanta – Tampa Bej
19.00 Bafalo – Denver
19.00 Čikago – Njujork Džajants
19.00 Sinsinati – Pitsburg
19.00 Klivlend – Majami
19.00 Nju Orleans – Karolina
19.00 Njujork Džets – Ouklend
19.00 Filadelfija – Sijetl
19.00 Vašington – Detroit
22.05 Tenesi – Džeksonvil
22.25 Nju Ingland – Dalas

Ponedeljak

02.20 San Francisko – Grin Bej

Utorak

02.15 Los Anđeles Rems - Baltimor

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara