Čuvanje snage za ono najvažnije: Tri četvrtine dovoljne za potop Holandije

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 21:38

Iako je pobeda bila prilično ubedljiva, selektor Dejan Savić će imati šta da zameri svojim igračima, koji su lutali na početku meča - 11:4

Vaterpolisti Srbije ostvarili u i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, čime su overili direktan plasman u četvrtfinale takmičenja. Ovoga puta bez većih problema je savladana Holandija, koja je ostala na poslednjem mestu u grupi B, pošto ima najlošiji skor u trouglu sa Rusijom i Rumunijom - 11:4 (0:1, 3:1, 5:2, 3:0).

Iako je pobeda bila prilično ubedljiva, selektor Dejan Savić će imati šta da zameri svojim igračima, koji su lutali na početku meča, pa su upalili tek u drugoj četvrtini. Ipak, treba uzeti u obzir i tempiranje forme, jer je svakako bolje da se nedostaci u igri ispolje u prvoj fazi takmičenja, nego onda kada se bude odlučivalo o konačnom plasmanu. Otpor Holandije je definitivno slomeljen u trećoj deonici, kada se otišlo na nedostižnih 8:4, pa je poslednji period prestavljao rutinsko odrađivanje posla srpskog državnog tima.

Izabrane vesti

Protivnik u četvrtfinalu Savićevom timu biće bolji iz okršaja Nemačke i Španije, a očekuje se da će to biti vicešampion Evrope, koji objektivno ima kvalitetniji tim, s obzirom da su Nemci u grupi A sa Hrvatskom i Crnom Gorom uspeli da dobiju samo Slovačku, dok su od favorita doživeli prilično ubedljive poraze.

Srbija se mučila gotovo do sredine treće deonice, kada je Holandija vodila sa 4:3, ali je onda u bazenu igrao samo jedan tim. Važan gol predstavljao je i prvi pogodak Duška Pijetlovića na turniru za vođstvo našeg tima od 5:4, a onda onda su i ostali dodali gas i redom rešeteli protivničku mrežu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mandić sa tri postignuta gola, dok su po dva dali Prlainović i Filipović. Sa druge strane je najefikasniji Lindaut sa dva postignuta gola.

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA) – 3. KOLO

Subota

GRUPA A

Slovačka - Hrvatska 4:16
Nemačka - Crna Gora 3:10

GRUPA B

Rumunija - Rusija 11:10
Srbija - Holandija 11:4

GRUPA C

Turska - Španija 7:24
Malta - Mađarska 0:26

GRUPA D

Francuska - Grčka 10:12
Italija - Gruzija 18:6

Foto: Star Sport 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara