Crna nedelja nemačke odbojke, Turska ide na Olimpijske igre!

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 20:53

Čeka se još jedna reprezentacija da kompletira spisak učesnika

Nedavno su nemački odbojkaši poraženi u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre od Francuske i ostali su bez plasmana u Tokio, a danas su isto prošle i nemačke odbojakšice.

U borbi za poslednju olimpijsku vizu iz Evrope, odbojkašice Turske su u finalu kvalifikacionog turnira savladale Nemačku 3:0 (25:17, 25:19, 25:22) i obezbedile plasman u Tokio. Evropske vicešampionke su opravdale ulogu blagog favorita.

Izabrane vesti

Očekivelo se da se u finalu sastanu Turska i domaća selekcija Holandije, ali je Nemačka u polufinalu napravila iznenađenje i eliminisala Holanđanke. Turskoj je tako otvoren put do Tokija, a stari trenerski vuk Đovani Guideti nije propusti šansu. Korektor Hande Baladin je sa 18 poena nosila Tursku do pobede, a dobre role su pružile i Eda Erdem i Zehra Guneš. Lujza Lipman na drugoj strani nije imala toliko kvalitetnu pomoć saigračica.

Turska je tako uhvatila pretposlednju kartu za plasman na Olimpijske igre. Čeka se još jedna reprezentacija, a to će biti pobednik kvalifikacionog turnira u Severnoj Americi. Večeršanji direktan okršaj Dominikanske Republike i Portorika će zaključiti konačan spisak učesnika olimpijskog turnira za odbojkašice.

Podsetimo, Japan se već plasirao kao domaćin, a kroz kvalifikacione turnire u avgustu su plasman u Tokio obezbedili Srbija, Italija, Kina, Rusija, Brazil i SAD. Šansu da se kroz januarske kvalifikacione turnire dokopaju plasmana na Igre su iskoristili Kenija u Africi, Argentina u Južnoj Americi, Južna Koreja u Aziji (eliminisala Tajland) i danas Turska u Evropi.

Sve su prilike da nas očekuje možda i najjači turnir u istoriji ženske odbojke...

(FOTO: CEV)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara