Crna nedelja hrvatskog sporta, Crna Gora velikim preokretom do medalje!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 18:43

Hrvatska imala dobijen meč...

Crni dan za hrvatski sport. Rukometaši nisu uspeli da osvoje zlato na EP, a potom su i vaterpolisti na neverovatan način poraženi u borbi za treće mesto na EP u Budimpešti.

Crna Gora je velikim preokretom u drugom poluvremenu savladala Hrvatsku 10:9 i osvojila bronzanu medalju. Prvu na velikim takmičenjima posle 2016. godine srebra u Beogradu. Sa druge strane, Hrvati su nastavili sa slabim rezultatima na evropskim prvenstvima. Poslednji put su prvaci bili kao domaćin 2010. i od tada su na narednih šest evropskih prvenstava osvojili samo jednu medalju. Bronzu na prošlom EP u Španiji.

Izabrane vesti

I danas su imali bronzu na tacni, ali su se opustili  i dozvolili Crnogorcima da naprave podvig u drugom poluvremenu. Hrvati su sjajno otvorili utakmicu i golovima Jokovića iz peteraca poveli sa 2:0. Na kraju prve četvrtine je bilo 3:1. U drugoj četvrtini su blistali i na poluvreme otišli sa ogromnih 7:3. Tada je delovalo da je sve gotovo...

Ali, Crna Gora je imala fenomenalnog Aleksandra Ivovića. U prvom poluvremenu je postigao dva od tri gola svog tima, a onda se razoropadio u drugom. Postigao je još dva gola u trećoj četvrtini, Drašković i Brguljan su dali po jedan i Crna Gora je smanjila na samo gol zaostatka uoči poslednjih osam minuta.

Fatović je Hrvatima doneo opet plus dva (9:7) pet minuta pre kraja, ali Crna Gora je golom Spaića minut i po pre kraja izjednačila na 9:9, da bi Ivović bombom posle kontre postigao pobedonosni gol minut pre kraja.  

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara