Crna Gora pobedila i ispala, partija za pamćenje češkog bombardera zakazala meč sa Srbijom!

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.19. | 19:41

Naša reprezentacije ide na Češku u posmini finala

Odbojkaši Srbije su saznali ime protivnika u osmini finala Evropskog prvenstva.

Izabranici Slobodana Kovača će u nedelju odmeriti snage sa selekcijom Češke koja je danas uspela da osvoji makar dva seta protiv Crne Gore i u direktnom okršaju izbori osminu finala.

Izabrane vesti

Crnoj Gori je protiv Čeha bila potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1 u setovima kako bi izašla na megdan favorizovanoj Srbiji u osmini finala, ali nije uspela. Pobedila je na kraju 3:2 (25:23, 14:25, 25:22, 21:25, 15:13) i eliminisana je sa EP.

Apsolutni junak meča je bip češki korketor Jan Hadrava koji je osvjouo neverovatnih 39 poena uz sjajan procenat uspešnostu u napadu od 53 odsto. Bio je apsolutno nezaustavljiv u ključnom četvrtom setu kada je osvojio čak 11 poena uz potpuno neverovatan procenat u napadu od 89 odsto! Samo u tom setu je pogodio tri asa, a ukupno u meču čak 10. Partija za pamećnje…

Crnogorci su imali šanse za pobedu u četri seta, ali nisu imali rešenje za neverovatnog Hadravu. Crna Gora je osvojila prvi set posle velike borbe, u drugom je Češka brutalno uzvratila i prepustila rivalu samo 14 poena. Crnogorci su se opet vratili u meč, osvojili tesno treći set, a onda u četvrtom vodili 11:8 i 16:15. Međutim, Hadravine bombe su raspršile crnogorski san i Češka je osvajanjem seta izborila plasman u osminu finala. Crnogorci su u tajbrejku došli do Pirove pobede. Miloš Ćulafić je sa 22 poena bio najefikasniji u poraženom timu.

(FOTO: CEV)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara