Crna Gora izbacila svetske šampione

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.01.20. | 17:05

Italija ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu - 10:8

Pad Italije na bazenu u Budimpešti! Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva i to preko leđa svetskog šampiona. Ajkule Vladimira Gojkovića odigrale su jednu od najboljih utakmica u poslednje dve-tri godine i sa 10:8 su eliminisale Italiju iz borbe za medalje.

Neki novi momci u kapicama crnogorske reprezentacije, umesto poznatih Jokića, Janovića, Radovića, pa im se nisu davale prevelike šanse da mogu do medalje, ali zaigrali su najbolje kada je bilo najbitnije i sada su tu, na korak od odličja.

Izabrane vesti

Italija je nadigrana, zatvoreni joj svi putevi do gola, poništen igrač više, koji je realizovala samo jednom iz osam situacija. Izjednačena igra vodila se do sredine treće četvrtine, do rezultata 7:7, kada je Crna Gora počela da pravi prednost.

Tri vezana gola, Spajić, pa Petković i na početku poslednjeg kvartala Ivović iz peterca odveli su Ajkule do vođstva od 10:7, što ni svetski šampion Italija ne može da dostigne za jednu četvrtinu. Jedino što su Azuri uspeli je gol Filjolija, kojim su ublažili poraz.

Reprezentacija Crne Gore će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv pobednika duela Mađarska – Rusija.

Foto: Shutterstock

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA) – ČETVRTFINALE

Sreda
Italija – Crna Gora  8:10

17.30: (1,40) Srbija (8,00) Španija (4,00)
19.00: (1,02) Mađarska (18,0) Rusija (15,0)
20.30: (1,25) Hrvatska (9,00) Grčka (5,60)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara