Vilfredo Leon (Instagram LUK Lublin)
Vilfredo Leon (Instagram LUK Lublin)

Buket cveća za zvezdu prelaznog roka: Kubanac Leon počeo pripreme

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 13:01

Lep znak pažnje Lublina za novog igrača

Objavio je Vilfredo Leon početkom 2024. godine da planira da napusti italijansku Peruđu. Krenule su od tog trenutka brojne glasine gde bi mogao da nastavi karijeru. Kao najozbiljniji kandidati spominjali su se Halkbanka i Zirat iz Turske, ali je na kraju Lublin odneo pobedu u trci za vredan potpis. Dugo su i navijači poljskog kluba čekali da se maestralni Kubanac pojavi na pripremama, a to se upravo u međuvremenu i dogodilo.

Kako je i moglo da se očekuje, reprezentativac Poljske dobio je nešto duži odmor posle Olimpijskih igara u Parizu. U prestonici Francuske ujedno je bio i najzaslužniji za plasman u finale i osvajanje srebrne medalje. Imajući u vidu da najveća zvezda letnje transfer pijace ne dolazi svake sezone u Lublin, sasvim je bilo i prirodno da Leon ima i specijalan doček. Čim je kročio u salu, priređena mu je topla dobrodošlica. Čak je na poklon dobio i mali znak pažnje – buket cveća.

Izabrane vesti

Fotografija objavljena na društvenim mrežama privukla je pažnju velikog broja simpatizera Lublina. Oduševljenje nisu mogli da sakriju, pa su u komentarima isticali uzbuđenje zbog odluke da baš u njihovom klubu nastavi karijeru. Doduše, trener Masimo Boti nije želeo da kaže tačnu prognozu kada bi jedan od najboljih odbojkaša na svetu mogao da se pojavi na terenu. Međutim, veruje da će biti spreman za izazove u Plus ligi koja startuje sredinom septembra.

"Prvo ćemo da proverimo fizičko stanje. Ideja je da postepeno uvodimo Leona u igru za prvi deo takmičenja u domaćem prvenstvu, bez ikakvog forsiranja njegovog zdravlja", istakao je Boti.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Vilfredo Leon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara