Budva se vraća na evropsku odbojkašku scenu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.11.19. | 14:30

Novoformirani klub večeras gostuje Benfiki u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Budva se vraća na evropsku odbojkašku scenu posle dve godine pauze - usled gašenja Budvanske rivijere i potom debitantske sezone novoformiranog kluba OK Budva. Novi tim koji je formirala opština već u prvoj godini postojanja osvojio je duplu krunu na domaćoj sceni, i tako stekao pravo da se bori za plasman u najkvalitetnije evropsko takmičenje. Večeras Budvane očekuje gostovanje Benfiki u Lisabonu (18.30), u okviru prvog meča 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Portugalski klub je u prvom kolu kvalifikacija, dva puta sa po 3:0 eliminisao Mladost iz Brčkog i tako pokazao ozbiljnost i rešenost da se plasira u kontinentalni krem. Upravo kao i Budva, Benfika je aktuelni osvajač duple krune u Portugaliji, a pritom je podigla i pehar Superkupa. Što se aktuelne sezone tiče, Benfika je u prvenstvu, uz Sporting, neporažena posle pet kola, uz maksimalnih 15 bodova.
"Ekipa je, praktično, ista u odnosu na prošlu sezonu. Stigao im je korektor Gašpar, tako da sada imaju dva jaka korektora, i ne znam koji će igrati, jer se stalno menjaju. Generalno, duži niz godina imaju skoro istu ekipu, odlično se poznaju i igraju odlično. I mi dosta dobro izgledamo, mislim da imamo dobru igru sa kraja, imamo dobre srednjake i dobrog dizača. Samo da se borimo od početka do kraja i da verujemo da možemo da igramo dobro, pa šta bude", istakao je primač Budve Marko Bojić za podgoričke Vijesti.

Izabrane vesti

Bojić je, inače, nedavno stigao u Budvu, gde će se zadržati do početka decembra, kada karijeru nastavlja u Kini.
"Mislim da je Benfika jača. Radi se o izvrsnoj ekipi, i njima dajem veće šanse u dvomeču. Ali, treba igrati od početka do kraja agresivno, treba tražiti neke njihove mane i iskoristiti ih. Jedino što može da nas raduje jeste da nisu u nekoj formi. Tek je početak sezone, vidi se da nisu najuigraniji, ali su svakako opasni", završio je za Vijesti Marko Bojić.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 2. KOLO /prvi meč/

Utorak
18.30: (1,15) Benfika - Budva (4,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara