Brejdi i Patriote naoštreni u Filadelfiji, Detroit opet bez startnog kvoterbeka

Vreme čitanja: 5min | ned. 17.11.19. | 12:02

Derbi ovog vikenda u NFL šampionatu igra se u gradu u Pensilvaniji gde stiže šampion željan osvete. Biće to repriza 53. Superboula. Domaćin oslabljen povredama bitnih igrača u napadu. Metju Steford opet ne igra, problemi i u Atlanti

Posle 8-0 u prvom delu sezone svi pomislili da je Nju Ingland nepobediv, da im se smeši idealna sezona bez poraza, ali pre dve nedelje izabranici legendarnog stručnjaka Bila Beličika su prizemljeni u Baltimoru. Lamar Džekson i mašina Rejvensa pretrčala je do tada brutalnu odbranu tima iz Bostona.

Imali su Patriote nedelju dana odmora, a sada idu na noge Filadelfiji (nedelja, 22.25). Biće to repriza 53. Superboula 2018. godine, kada se u Pensilvaniji pevalo „Fly, Eagles, fly“. Nik Fols je predvodio Filadelfiju koja je iznenadila favorita sa 41:33 i osvojila premijerni trofej Vinsa Lombardija. Gosti iz Masačusetsa željni su osvete.

Izabrane vesti

Legendarni Tom Brejdi kaže da pamti dobro taj poraz, treći neuspeh u Superboulu.

Mnogo smo naučili iz tog poraza. Sledeće godine smo se vratili jači i osvojili Superboul. Bio je bolan neuspeh. Mislim da je Filadelfija te sezone zaslužila titulu. Radujem se novom duelu. Oba tima su se dosta promenila od tada“, rekao je Brejdi pred meč na Linkoln Fajnenšal fildu.

Nema više junaka tog Superboula Nika Folsa. On je otišao u Džeksonvil, dok Brejdi i dalje maestralno predvodi svoj tim. Domaćin je desetkovan povredam tokom cele sezone. I sada, Iglsi imaju mnogo problema, posebno u napadu.

Kvoterbek Karson Venc neće moći da računa na dvojicu iskusnih risivera Olšona Džefrija i Dešona Džeksona, a pod znakom pitanje je i igranje startnog raning beka Džordana Hauarda. On je povredio rame prethodne nedelje, propustio je nekoliko treninga. Zato su u Filadelfiji morali da reaguju pa su potpisali slobodnog agenta Džeja Adžaija, koji nije igrao više od godinu dana zbog teške povrede ligamenta kolena. U odbrani domaćin neće moći da računa na lajnbekera Najdžela Bredama. Kod gostiju od bitnih igrača ne igra samo sejfti Patrik Čang.

Filadelfija igra promenljivo ove sezone. Do kraja sezone vodiće bitku sa Dalasom za prvo mesto na istoku NFC-a. Prednost dajemo Nju Inglandu. Teško Brejdi i drugovi vežu dva poraza u šampionatu.

Još jedan veliki derbi 11. nedelje igraju Baltimor i Hjuston. Biće to duel dvojice mladih kvoterbekova koji su u konkurenciji za najboljeg igrača lige, Lamar Džekson i Dešon Votson. Oba dva tima su viđena u plej-ofu, a pobednik bi bio blizu druge pozicije u AFC-u i slobodnog prvog vikenda doigravanja.

Baltimor blista ove sezone. U napadu je Džekson nezaustavljiv, ekipa trči više od 200 jardi po utakmici. Čak ni Nju Ingland ništa nije mogao Rejvensima. Osim kvoterbeka odličan je i Mark Ingram, pojačanje iz Nju Orleansa. Odbrana je slabiji deo tima za razliku od prethodnih godina. Za Hjuston neće igrati risiver Robi Fuler i kornerbek Bredli Robi. Domaćin ima ulogu favorita.

I na drugom uzastopnom meču za Detroit neće igrati startni kvoterbek Metju Steford. Dalasu je olakšan posao u gradu Forda. Kaubojsi nikako da uđu u seriju pobeda. Po pravili gube od ekipa iz vrha, ali su zato sigurni protiv timovi sa začelja. Tradicija bi trebalo da se nastavi. Očekuje se lagana pobeda gostiju iz Teksasa.

Atlanta je prošle nedelje iznenadila divizijskog rivala Nju Orleans u gostima, ali je platila veliki ceh. Ostala je bez dvojice bitnih igrača u napadu, povređenih tajt enda Ostina Hupera i raning bek Devontea Frimena. Karolini je potrebna pobeda kako bi zadržala šanse za plej-of. Odbrana Falkonsa prošle nedelje je bila odlična, ali sada opasnost preti od svemogućeg Kristijana Mekefrija, prve zvezde Pantersa.

Remsi su veliko razočaranje šampionata. Prošlosezonski učesnik Superboula zaostaje za divizijskim rivalima San Franciskom i Sijetlom. Pobeda je neophodna protiv Čikaga na kultnom Koloseumu. Napad tima iz Los Anđelesa, koji je do prošlogodišnjeg velikog finala protiv Nju Inglanda bio savršen, više ne funkcioniše. Kvoterbek Džered Gof prošle nedelje ništa nije mogao protiv odbrane Pitsburga. Zna se da je defanziva Bersa jedna od boljih u ligi, pa će to biti veliki ispit za četu Šona Mekveja. Vreme je za buđenje Remsa, ovo im je jedna od poslednjih šansi da se uključe u borbu za doigravanje.

NJU INGLAND PRVI FAVORIT

Posle pauze od dva i po meseca u timu Džeksonvila vraća se kvoterbek Nik Fols. On je polomio ključnu kost na premijernog meču za novi tim protiv Kanzasa. Tim sa Floride je solidno vodio ruki Gardner Minšu, ali je odlučeno da iskusni vođa napada preuzme dirigentsku palicu u finišu sezone. Takođe, posle dva meča pauze u tim Indijanapolisa se vraća kvoterbek Džejkobi Briset. Bez njega Koltsi su potonuli, izgubili lidersku poziciju na jugu AFC-a, a prošle nedelje su šokirani na svom terenu od Majamija. Očekuje se meč sa malim brojem poena.

Minesota je veliki favorit protiv otpisanog Denvera, dok Nju Orleans protiv nepredvidive Tampe želi da se iskupi za poraz prošle nedelje od Atlante. Na papiru lake zadatke imaju i San Francisko protiv Arizone, Bafalo u Majamiju i Ouklend u Crnoj rupi protiv Sinsinatija, jedine ekipa koja nema pobedu ove sezone. Bengalsi ceo šampionat igraju bez prve zvezde Ej Džej Grina, a na klupu je poslat i kvoterbek Endi Dalton. Izgleda da tim iz Ohaja juri prvog pika na narednom draftu, pa će do kraja sezone teško do trijumfa.

Rejdersi su prijatno iznenađenje lige. Pod vođstvom harizmatičnog trenera Džona Grudena ekipa igra iznad svih očekivanja i sada je kandidat za plej-of. Derik Kar je opet onaj stari, dok je bum napravio ruki raning bek Džoš Džejkobs koji nosi tim iz Kalifornije u poslednjoj sezoni u Ouklendu pre preseljenja naredne godine u Las Vegas.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 22:25 11564 NFL Philadelphia - New England h 2 (+3.5) 1,90
Ned 19:00 11556 NFL Detroit - Dallas h 2 (+5.5) 1,80
Pon 02:20 11565 NFL LA Rams - Chicago ki 1 1,40
Ned 19:00 11557 NFL Indianapolis - Jacksonville up manje (43.5) 1,80
Ukupna kvota8,62

NFL – 11. NEDELJA

Petak
Klivlend – Pitsburg 21:7 (7:0, 7:0, 0:7, 7:0)

Nedelja
19.00: (1,45) Baltimor (14,0) Hjuston (3,10)
19.00: (1,55) Karolina (14,0) Atlanta (2,70)
19.00: (3,10) Detroit (14,0) Dalas (1,45)
19.00: (1,70) Indijanapolis (13,0) Džeksonvil (2,40)
19.00: (3,70) Majami (14,0) Bafalo (1,35)
19.00: (1,20) Minesota (15,0) Denver (5,40)
19.00: (2,70) Tampa Bej (14,0) Nju Orleans (1,55)
19.00: (1,70) Vašington (13,0) Njujork Džets (2,40)
22.05: (1,20) San Francisko (15,0) Arizona (5,40)
22.25: (1,10) Ouklend (17,0) Sinsinati (8,25)
22.25: (2,55) Filadelfija (14,0) Nju Ingland (1,60)

Ponedeljak
02.20: (1,40) Los Anđeles Rems (14,0) Čikago (3,35)

Utorak
02.15: (2,70) Los Anđeles Čardžers (14,0) Kanzas (1,55)
 /meč se igra u Meksiko Sitiju/

*** kvote su podložne promenama

AFC

NFC

Foto: Reuters



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara