Brazil ili Poljska, kraj ili drama

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.19. | 09:59

U nedelju ujutru možda pada odluka o pobedniku Svetskog kupa za odbojkaše u Japanu. Karioke izgubile samo dva seta dosad, vladari planete bi reprizu finala Svetskog prvenstva

Udariće dve odbojkaške supersile - Brazil i Poljska u nedelju (08.00) u derbiju devetog kola Svetskog kupa u Japanu. Karioke igraju fantastično na ovom takmičenju koje nema preveliki značaj jer nije kvalifikaciono za Olimpijske igre kao pre četiri godine.

Južnoamerička selekcija je stigla u najjačem sastavu, pa ne čudi da gazi u Japanu. Karioke su dosad izgubile samo dva seta. Bruno Rezende, Alan Souza, Lukas Satkamp, Joandi Leal Hidalgo i ostale zvezde Brazila razbili su pre nekoliko dana branioca krune SAD sa maksimalnih 3:0 i sada im ostaje samo jedan rival za titulu, Poljska, dvostruki uzastopni šampion planete.

Izabrane vesti

I Poljaci imaju svoje adute. Na startu takmičenja belgijski stručnjak Vital Hejnen je odmarao Vilfreda Leona, ali je sjajni primač servisa opet u timu i glavni oslonac bronzane selekcije sa Evropskog prvenstva prošlog meseca. Prvi put na ovom takmičenju igraju dve velike zvezde Leon i Bartoš Kurek, MVP Sveetskog prvenstva prošle godine. Rođeni Kubanac je ove godine prvi put zaigrao za novu reprezentaciju, dok je Kurek propustio Ligu nacija i EP zbog povrede leđa.

Poljaci bi reprizu finala SP iz Milana prošle godine. Brazil je imao ulogu favorita, ali su Poljaci pregazili Rezendea i drugove, slavili sa 3:0 uz maestralnu partiju Kureka.

Ove godine čak četiri puta su se sastale ove dve selekcije, od toga tri puta u Ligi nacija. Poljska je bila bolja dva puta, dok je pre EP odigran prijateljski meč na Memorijalu Hubert Vagner kada je Brazil bio bolji, slavio sa 3:1.

Nijanse će da odluče, a ovaj duel mogao bi da ode u pet setova. Zanimljivo, perjanice obe selekcije su rođeni Kubanci Vilfredo Leon i Joandi Leal Hidalgo. Oni su pre nekoliko godina igrali za ovu karipsku zemlju, a od ove godine stekli su pravo da brane boje nove otadžbine. Sjajni primači servisa su i ljuti rivali u šampionatu Italije. Leon igra za Peruđu, a Leal za Lube.

Ako Brazil pobedi osvojiće ovo takmičenje, u slučaju trijumfa Poljaka drama se nastavlja u poslednja dva kola.

Domaćin Japan je prijatno iznenađenje. Pobedio je i Rusiju, ima samo dva poraza, pa će sa SAD da se bori za drugo mesto.

Sistem takmičenja je takav da igra svako sa svakim 11 kola. Titulu od pre četiri godine brane SAD. Prvi kriterijum kod redosleda na tabeli je broj pobeda.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠE (JAPAN) – 9. KOLO

Nedelja
04.00: (2,70) Argentina - Rusija (1,40)
05.30: (1,40) Italija - Kanada (2,70)
07.00: (1,03) SAD - Australija (9,00)
08.00: (1,70) Poljska - Brazil (2,03)
10.00: (4,00) Tunis - Egipat (1,20)
12.20: (1,75) Japan – Iran (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara