Bravo devojke! Odbojkašice posle preokreta pobedile Holandiju

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.09.19. | 09:00

Sledeći rival je Rusija, a meč se igra u nedelju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je treću pobedu na Svetskom kupu u Japanu u meču petog kola u kojem je posle velikog preokreta savladala Holandiju sa 3:2, po setovima 18:25, 23:25, 25:19, 26:24, 15:9.

Izgubila je Srbija rutinski prvi set. Nije devojkama išlo ni u napadu ni u odbrani, ali su se evropske šampionke probudile u nastavku i u drugom setu najavile bolju igru. Vodila je Srbija većim delom tog drugog seta, ali su Holanđanke preokrenule rezultat i povele sa 2:0.

Izabrane vesti

Ni posle tog malera Srbija nije odustala, a hrabra i dobra igra doneli su joj prvo 2:1, a zatim i izjednačenje u fenomenalnom četvrtom setu koji je dobijen na razliku. Peti set su bolje otvorile Holanđanke, ali nakon jednog sjajnog poena koji je pripao reprezentaciji Srbije sve se promenilo u korist naših devojaka. 

Srbiju je predvodila Ana Bjelica koja je osvojila sjajnih 35 poena, Mina Popović je osvojila 17, a Maja Aleksić 12.

Uz dva poraza i tri pobede Srbija će u šestom kolu igrati u nedelju u 10 časova protiv Rusije.

Podsetimo, na ovo takmičenje evropske i svetske šampionke otišle su bez zlatnog selektora Zorana Terzića i pet najboljih igračica sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Ankari - Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković i Silvije Popović.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠICE (JAPAN) - 5. kolo

Četvrtak
Holandija - Srbija 2:3
Dominikanska Republika - Rusija 2:3
Argentina - Kenija 3:0

08.00 Južna Koreja - Kamerun
11.00 Brazil - SAD
12.20 Japan - Kina

Foto: FIVB - Volleyball


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara