Bitka za drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 16:51

Poslednje kolo Svetskog kupa u Japanu daće odgovor na pitanje ko će biti srebrna selekcija

Preduga odbojkaška reprezentativna sezona danas se završava utakmicama poslednjeg kola Svetskog kupa. Takmičenje koje ove godine nije imalo preveliki značaj jer nije bilo kvalifikaciono za Olimpijske igre proteklo je u dominaciji Brazila.

Karioke su nadmoćno osvojile titulu, bez poraza, sa samo pet izgubljenih setova. Igrao je vicešampion sveta u najjačem sastavu, dobio je lako SAD sa maksimalnih 3:0, Poljsku posle drame sa 3:2, da bi u ponedeljkak trijumfom protiv domaćina Japana posle četiri seta overio titulu i skinuo Amerikance sa trona.

Izabrane vesti

U utorak (08.00) Brazilci će igrati sa Italijom, koja je stigla u Japan da otalja posao, bez najboljih odbojkaša sa Evropskog prvenstva – Ivana Zajceva, Osmanija Huantorena, Simonea Đanelija, Filipa Lance... Treba očekivati da i selektor južnoameričke selekcije Renan dal Zota odmori najbolje i pruži šansu rezervistima. Verovatno protiv Azura neće igrati glavne zvezde Brazila Bruno Rezende, Alan Souza, Lukas Satkamp i Joandi Leal Hidalgo.

Dominacija! Brazil bez izgubljene utakmice do trećeg zlata u Svetskom kupu

U utorak će biti odlučeno ko će biti vicešampion Svetskog kupa. Poljska je u boljoj sitiuaciji, ima bod više, pa bi protiv Irana šampionu planete potrebna bilo kakva pobeda. Amerikanci čekaju poraz čete Vitala Hejnena protiv azijske selekcije. Ako ne bude iznenađenja SAD će biti bronzani jer četvrtoplasirani Japan ne može da ugrozi pobednika Svetskog kupa iz 2015. godine.

Sistem takmičenja je takav da igra svako sa svakim 11 kola. Prvi kriterijum kod redosleda na tabeli je broj pobeda, pa tek onda broj bodova.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠE (JAPAN) – 11. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

04.00: (1,05) SAD - Egipat (7,70) 
05.30:  (1,12) Poljska - Iran (5,30) 
07.00:  (6,80) Tunis - Rusija (1,07) 
08.00:  (6,80) Italija - Brazil (1,07) 
11.00:  (1,15) Argentina - Australija (4,70) 
12.20:  (1,35) Japan - Kanada (2,90) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FOTOFIVB


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara