Biti ili ne biti za Tijanu i Ezačibaši

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.19. | 16:03

Posle poraza od Koneljana, ekipa iz Istanbula mora da pobedi brazilski Minas da bi ostala u konkurenciji za polufinale klupskog Svetskog prvenstva u Kini

Spektakularno je počelo klupsko Svetsko prvenstvo za odbojkašice u kineskom Šaoingu duelom verovatno dve najbolje ekipe i favorita za titulu, Koneljana i Ezačibašija.

Posle četiri seta bolja je bila italijanska ekipa. Za razliku od mečeva reprezentacije Italije i Srbije, kada je Tijana Bošković dobijala bitke protiv Paole Egonu, sada je korektorka vicešampiona Evrope bila bolja i nanela turskog gigantu prvi poraz u sezoni.

Izabrane vesti

Ezačibaši mora da pobedi u drugom kolu (sreda, 10.00) Minas ako želi da ostane u konkurenciji za polufinale. I brazilski tim je počeo takmičenje porazom od domaćeg Guandunga, takođe posle četiri seta. Za kineski tim igraju poznate odbojkašice, Bugarka Dobrijana Rabadžijeva i Ruskinja Tatjana Košeleva.

Biće ovo prilika za revanš Ezačibašija za poraz u prošlogodišnjem polufinalu SP kada je Minas slavio posle pet setova, ali je u finalu glatko poražen od Vakifbanka.

U drugom meču Grupe A igraju Koneljano i Guandung, ekipa koje su ostavrile trijumfu prvog dana takmičenja. Italijanski šampion je ove sezone neporažen u svim takmičenjima, ima 13 pobeda u nizu.

Odlična ekipa za koju dugo igraju Amerikanka Kimberli Hil, Rafaela Foli i Mirjam Silja je ove sezone pojačana sa jednom od najboljih odbojkašica sveta, Paolom Egonu, koja je stigla iz konkurentske Novare. Očekuje se pobeda Koneljana i nastavak pobedničke serije za vicešampiona Evrope.

Utakmice drugog kola Grupe B se igraju u četvrtak. Po dve najbolje ekipe iz obe grupe igraće za vikend u polufinalu, a ostale u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta.

KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE – 2. KOLO

GRUPA A

Sreda
10.00: (1,07) Ezačibaši - Minas
 (6,80)
13.00: (6,80) Guangdung – Koneljano (1,07)

GRUPA B

Četvrtak
10.00
: (3,20) Novara - Vakifbank (1,30)
13.00: (1,40) Tjenđin – Praja (2,70)

 

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara