Peti potpis Mornara u poslednjih sedam dana, Pavićević najavljuje kompletan tim do 10. maja

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.05.20. | 19:24

Potpisao i Sead Šehović

Košarke u najjačoj ligi na Jadranu nema već gotovo mesec i po dana. Klubovi su na pauzu reagovali potpuno različito. I dok su jedni, poput Cedevita Olimpije, odlučili da raspuste veći deo tima, sa druge strane Mornar iz Bara se odlučio da produži ugovore sa većinom igrača i tako pokažu da spremno dočekuju završnicu tekuće, pa i početak naredne sezone.

U razgovoru za crnogorske "Vijesti", predsednik Barana, Đorđije Pavićević istakao je da želi da već u prvoj dekadi marta reši probleme tima za budući period.
"Posle telefonske sedmice ABA lige, rekao sam da ću do 10. maja da formiram ekipu za narednu sezonu, bez obzira na završnicu ove takmičarske godine. Kostur ima će činiti momci koji su tu bili u završnici sezone. Sead Šehović će ga parafirati čim bude mogao kolima da dođe do Bara. Ostaju i Uroš Luković, Milko Bjelica, Radoje Vujošević, Nemanja Vranješ, Vukota Pavić i Marko Mugoša", istakao je sinoć Pavićević.

Izabrane vesti

A na sve se nadovezao upravo potpis Seada Šehovića, koji je tokom današnjeg dana potpisao ugovor sa Baranima i tako postao novi igrač koji je produžio boravak u Mornaru. Prethodno su to učinili Derek Nidam, Džejkob Pulen, Ajzeja Vajthed, a timu se priključio Aleksandar Lazić iz Primorske.

Međutim, za razliku od Barana, mnogi nisu te sreće. Predsednik Mornara je istakao da je iluzorno razmišljati o odigravanju poslednjeg kola ABA lige, jer veliki broj ekipa nema tim na okupu.
"Na ovom video sastanku čulo se da klubovi kao što su Cibona, Primorska, Krka, Zadar, Igokea, možda i još neko, ne mogu da se sjetim, uopšte nemaju ekipe, što znači da je uzaludna priča da se odigra posljednje kolo. Crvena zvezda je tražila da se odigra sve po Pravilniku, Partizan je bio saglasan, ali i da se sve završi do 20. juna, što je iluzorno ako je izvjesno da će se Evroliga i Evrokup igrati u julu, Budućnost je izašla sa konkretnim predlozima koji očito nisu odgovarali velikim timovima i došlo je do mimoilaženja", rekao je Pavićević potom za klupski sajt.

Dodaje Pavićević da je za to da se liga proširi, ali ne želi da uskrati timovima iz ABA 2 lige mogućnost da se kroz plej-of izbore za plasman u elitni rang.
"Po završetku tog video sastanka, u konsultaciji sa ljudima iz našeg kluba, odlučio sam da se Mornar striktno drži Pravilnika. Tražićemo da se odigra poslednje kolo, po svaku cenu, da se utvrdi plasman, ko ostaje, ko ispada. Ukoliko bude predlog da se proširi ABA liga na 14 klubova, bićemo za to, ali da se odigra plej-of ili fajnal-for i u ABA 2, da ne uskratimo mogućnost ekipama MZT-a i Sutjeske da se takmiče u elitnom rangu. Ti klubovi su se javili, istina, malo kasno, da bi želeli da se takmiče za plasman u ABA ligu i treba im izaći u susret".

Jedini problem za Mornar predstavlja činjenica da pridošli košarkaši, poput Aleksandra Lazića, nemaju pravo nastupa za tim ove sezone.
"U obavezi smo da igramo sa košarkašima iz rostera prijavljenog za sezonu 2019/20.  godinu u ABA ligi. Ne mogu da nastupaju novi košarkaši koji su, u međuvremenu, potpisali ugovor. Tako je i u Evroligi", zaključuje predsednik Mornara.

Foto: ABA liga (KK Mornar Bar / MEDIA Pro)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara