Prosinečki: Svet je u panici, situacija u Turskoj je neprirodna

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.03.20. | 21:43

„U mojoj zemlji je panika“, poručio je trener Kajzerija

Turska liga je jedna od retkih u svetu koja i dalje odoleva virusu korona. Svi apeluju, svi pričaju da je Evropa u najvećoj opasnosti još od Drugog svetskog rata, ali za sada Turci ne odustaju. Istina, mečevi se igraju pred praznim stadionima, što je nepojmljivo za trenera Kajzerija Roberta Prosinečkog.

Legendarnom asu nije jasno ni ponašanje turskih organa, obzirom da su u većini zemalja zatvorene škole.
„U svetu je panika, ovo je globalni problem. U mnogim evropskim zemljama je obustavljeno takmičenje. U mojoj zemlji su zatvorene škole, fudbal se više ne igra. Vidim da se i ovde preduzimaju neke mere, ali u porđenju sa Evropom, u Turskoj deluje da nije reč o velikom problemu. Igrati pred praznim tribinama nije normalna za fudbal, ova situacija nikome ne odgovara“, poručio je Robert Prosinečki.

Izabrane vesti

Kajzeri je oživeo u poslednjem kolu trijumfom nad Malatijom. Klub iz Anadolije sada ima realne šanse da domogne opstanka.
 „Svaki meč igramo kao da je finale. To stvara pritisak svima. Nije lako igrati. Da smo izgubili bilo bi baš teško. Sledi nam Fener i biće baš teško. Ne tako davno delovalo je da smo već ispali, ali borićemo se do kraja“, jasan je Prosinečki.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara