Uroš Kojadinović (©srl.rs)
Uroš Kojadinović (©srl.rs)

Anđelković povećava srpsku koloniju: Kojadinović od leta u Tuluzu

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 07:00

Rukometaši Partizana u junu ostaju bez najboljeg igrača. Reprezentativac Srbije dogovorio saradnju sa francuskim timom koji sjajno s klupe predvodi naš stručnjak, saznaje Mozzart Sport

Jedan od najboljih rukometaša u Srbiji, desni bek Partizana, Uroš Kojadinović, eksplodirao je ove sezone u crno-belom dresu. Subotičanin je ubedljivo najbolji strelac domaćeg šampionata (i u proteklom je bio najefikasniji). Na početku prvenstva je davao u serijama dvocifreni broj golova.

Ove godine je stigao i poziv Tonija Đerone u najbolju selekciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Za lucidnog levorukog igrača trebalo bi da bude mesta i na kontinentalnom šampionatu početkom naredne godine u Nemačkoj. Našao se na širem spisku Orlova od 35 imena. Pojačaće konkurenciju standardnom tandemu desnih bekova, Milošu Orboviću iz Kriens Lucerna i Predragu Vejinu iz Neksea.

Izabrane vesti

Dobre igre nisu ostale nezapažene. Kojadinović će od naredne sezone da nosi dres francuskog Tuluza, saznaje Mozzart Sport. Prva zvezda vicešampiona naše zemlje dolazi u klub koji fantastično s klupe predvodi srpski stručnjak, nekadašnjii reprezentativac naše zemlje, Danijel Anđelković, koji je dve sezone u nizu izabran za najboljeg trenera u rukometnoj supersili.

Kojadinoviću u junu ističe ugovor s klubom iz Humske. Na adresu Subotičanina, koji je u Partizan stigao 2021. godine iz Spartaka kao desno krilo, ali je afirmaciju stekao kao bek, pljuštale su ponude poslednjih nedelja, kako iz zemlje, tako i iz regiona i Francuske.

Nedelja, 17.00: (4,00) Tuluz (8,50) PSŽ (1,35)

Srpski šampion Vojvodina je bio zainteresovan za Kojadinovića, ali je zov pečalbe bio jači. Odlučio se za Francusku, posle Bundeslige, najjačeg prvenstva na svetu. Na stolu je imao primamljivije ponude iz zemlje Galskih petlova od Tuluzove, od Eksa i Limoža, ali se odlučio za tim Danijela Anđelkovića koji igra odlično ove sezone i mogao bi da razdvoji najbolju trojku francuskog rukometa u poslednoj deceniji, Pari Sen Žermen, Nant i Monpelje. Tuluz je sa skorom od devet pobeda i dva poraza trenutno četvrti i želi izlazak u Ligu Evrope naredne sezone, a danas (17.00) ga čeka derbi na svom terenu sa šampionom PSŽ-om.

Srpski reprezentativac, rođen 2000. godine, dolazi na mesto Alžirca Ajuba Abdija, koji je igrao protiv Orlova u prvom kolu prve faze na Svetskom prvenstvu u Katovicama proteklog januara. Njemu ugovor s Tuluzom ističe u junu, a Ekip je pisao da je na pragu prelaska u Nant.

Prilagođavanje Kojadinovića na novu sredinu ne bi trebalo da bude problem jer će u klubu imati još trojicu Srba, uz Lazarevčanina na klupi. Naredne godine, na poziciji desnog beka, Anđelković će imati tandem Srba. Početkom ove sezone u klub je stigao talentovani Vrbašanin Uroš Mitrović, koji je prethodnih godina igrao za Vislu iz Plocka i bio na pozajmici u austrijskom Bregencu.

Više od decenije dres Tuluza, osim kratkog boravka od šest meseci u Barseloni, nosi kapiten Srbije Nemanja Ilić, prošle sezone najbolji strelac šampionata Francuske. Proteklog leta iz Crvenke je stigao i mladi juniorski reprezentativac Srbije Vojin Čabrilo, koji igra za drugi tim Tuluza. Prethodnih godina u ovom klubu su boravili i Milan Jovanović, sadašnji levi bek Metaloplastike i Uroš Borzaš, koji je posle dve godine u ovom francuskom timu, preko norveškog Elveruma, stigao letos do dresa makedonskog prvaka Eurofarm Pelistera iz Bitolja.


tagovi

Uroš KojadinovićRK PartizanRK TuluzDanijel Anđelković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara