©AFP
©AFP

Andrea i Dragana ostale kratkih rukava u okršaju sa rukometnom silom, Vajpers treći put uzastopno prvak Evrope

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.06.23. | 19:50

Norvežanke potvrdile apsolutnu dominaciju u ženskom rukometu - 28:24

Nade rukometašica Ferencvaroša da mogu do istorijske titule prvaka Evrope u svom trećem finalu trajale su nešto više od 40 minuta, nakon čega je norveški Vajpers Kristijansand došao do nedostižnih osam golova prednosti i potvrdio apsolutnu dominaciju u ženskom rukometu, osvojivši treću uzastopnu titulu prvaka Evrope - 28:24 (14:13).

Srpske rukometašice, Andrea Lekić i Dragana Cvijić nažalost su ostale kratkih rukava. Andrea je postigla pet, a Dragana tri gola. Najefikasnija je bila Emili Bilk, koja je bila heroj polufinalnog okršaja sa Esbjergom, ali se večeras baš ispromašivala, s obzirom na to da je uputila čak 14 udaraca ka protivničkom golu.

Izabrane vesti

Ferncvaroš je igrom iz finiša prvog poluvremena nagovestio da bismo mogli da gledamo znatno uzbudljivije finale, s obzirom da je prednost Vajpersa od pet golova svedena samo na jedan. Međutim, drugo poluvreme je donelo potpuno drugačiji odnos snaga. Norvežanke su ga otvorile serijom 7:1 i sebi omogućile da potom odu na pomenutih osam golova prednosti, što je ujedno bila i najveća prednost tokom utakmice.

Najefikasnije u pobedi norveške ekipe bile su Ana Vjahireva i Suniva Andersen sa po šest postignutih golova, dok je jedan manje dala Jamina Roberts.

Veoma važnu ulogu u večerašnjem slavlju Norvežanki imala je fantastična Ketrin Lunde, koja je ostvarila čak 16 odbrana. Sa druge strane, Kinga Janurik je imala devet.


tagovi

ŽRK VajpersŽRK FerencvarošLiga šampiona za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara