Amerima poslednja šansa

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.19. | 16:10

U četvrtak se igra veliki derbi koji koji bi mogao da odluči o pobedniku Svetskog kupa za odbojkaše

Može li neko da zaustavi razigrane Brazilce? Vicešampion planete ima maksimalan učinak na Svetskom kupu sa samo dva izgubljena seta, ali Bruno Rezende i drugovi dosad nisu igrali sa najjačim selekcijama na takmičenju u Japanu SAD-om i Poljskom.

U četvrtak (11.00) sledi veliki derbi sedmog kola, verovatno i celog takmičenja, SAD - Brazil. U slučaju pobede Brazilaca, branioci titule bi gotovo sigurno bili izbačeni iz igre za prvo mesto, a onda bi Poljaci ostali glavni rival Kariokama za pehar na Svetskom kupu. Podsetimo, SAD su poražene od Argentina posle pet setova u prvom kolu, a onda su vezali pet trijumfa.

Izabrane vesti

Oba tima su u Japan stigla skoro u najjačim sastavima. Amerikancima fali jedino primač servisa Tejlor Sander, ali ostale zvezde su tu - Majka Kristenson, Maks Holt, Metju Anderson, Aron Rasel... U sredu su pobeđeni Iranci posle četiri seta. Izabranici selektora Džona Speroua ušli su u formu posle šokantnog neuspeha na premijeri Svetskog kupa.

Brazil igra sigurno, ubedljivo, ruši sve pred sobom, ali ovo će mu biti pravi ispit. Moćno deluje južnoamarička selekcija sa tehničarom Rezendeom, bombarderima Alanom Souzom, Joandijem Lealom Hidalgom, Rikardom Souzom Lukarelijem...

Tradicija je na strani Brazila koji je dobio devet od 11 poslednjih utakmica. Ove sezone igrali su dvaput i skor je izjednačen, a oba duela su završena posle pet setova. Amerikanci su slavili u Ligi nacija, a žuto-plavi na Panameričkih igrama pre dva meseca.

Poljska navija za SAD u duelu sa Brazilom i traži šansu da ostane u igri za prvo mesto. Udarni tandem svetskog šampiona Vilfredo Leon i Bartoš Kurek konačno igra zajedno. Rusija je pobeđena u sredu posle četiri seta. Egipćani nemaju šta da traže protiv bronzanih sa Evropskog prvenstva prošlog meseca.

Domaćin Japan igra iznenađujuće dobro, ima već četiri pobede, ali ima ulogu autsajdera protiv Rusije iako je Zbornaja na ovo takmičenje stigla bez kompletne prve postave sa Evropskog prvenstva.

Sistem takmičenja je takav da igra svako sa svakim 11 kola. Titulu od pre četiri godine brane SAD. Prvi kriterijum kod redosleda na tabeli je broj pobeda.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠE (JAPAN) – 7. KOLO

Četvrtak
04.00: (1,60) Argentina – Kanada (2,19)
05.30: (1,02) Poljska – Egipat (9,90)
07.00: (9,00) Tunis – Iran (1,03)
08.00: (1,20) Italija – Australija (4,00)
11.00: (1,95) SAD – Brazil (1,75)
12.20: (2,55) Japan – Rusija (1,45)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara