©OK Crvena zvezda
©OK Crvena zvezda

Zvezda uspela ono što je morala da uradi: Pobeda od 3:0 za polufinale Kupa Srbije!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 22:25

Ubedljivo slavlje ekipe Aleksandra Vladisavljeva

Odbojkašicama Crvene zvezde u revanš meču četvrtfinala Kupa Srbije protiv Jedinstva bila je neophodna pobeda 3:0 da bi obezbedile mesto u polufinalu. Ono što im je trebalo izabranice trenera Aleksandra Vladisavljeva su i realizovale. Gošće iz Stare Pazove savladane su maksimalnim rezultatom 3:0.

U prvom setu viđena je izjednačena igra sa prednošću Zvezde. Imale su crveno-bele i opipljiviju prednost, ali su odbojkašice iz Stare Pazove uspevale da se vrate u igru. U igri na razliku Zvezda je bila uspešnija. Drugi period utakmica bolje je otvorilo Jedinstvo, ali domaće odbojkašice nisu dozvolile da se odvoje. Najpre su izjednačile, potom povele i usledila je rezultatska klackalica, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u finišu perioda hrabra i agresivna igra crveno-belih dama je nagrađena vođstvom 2:0.

Izabrane vesti

U trećem setu dominantnije je bilo Jedinstvo. U jednom momentu odbojkašice iz Stare Pazove imale su i pet poena prednosti, ali se Zvezda nije predavala. U igri sve ili ništa crveno-bele su uspele da naprave preokret i set reše u svoju korist, a time i obezbede mesto među četiri najbolje ekipe u Kup takmičenju.

Aleksandar Vladisavljev, trener Crvene zvezde, nije krio zadovoljstvo nakon pobede svog tima.

"Sjajna utakmica. Veliki karkater su pokazale ove devojke. Bili smo priterani uz zid u jednoj jako teškoj situaciji i sa rezultatom iz prve utakmice i sa našim zdravstvenim stanjem. Veliki pritisak smo uspele da kanališemo i da oigramo jednu, bukvalno ratničku utakmicu", bio je prvi komentar Vladisavljeva.

Trener Crvene zvezde smatra da su njegove devojke odigrale fenomenalno u odbrani, što je i bio dogovor pre meče u kome su morali da idu na sve ili ništa.

"Nije lako igrati pod ovakvim moranjem da se dobije. U trećem setu ste videli veliku prednost našeg rivala, koji je odlična ekipa. U jednom trenutku su vodili 13:7. Nismo se predale ni jednog trenutka, to nas je i dovelo u situaciju da pobedimo kroz jednu ozbiljnu dramu".

Gusti ritam mečeva u kojima su se smenjivali dueli Kupa i Superlige lagano ulaze u mirniji period.

"Završava se u nedelju utakmicom u Ubu protiv aktuelnog šampiona Srbije. Očekuje nas još jedan težak meč da bi smo došli u ritam igranja vikendom, kad ćemo imati mogućnost da treniramo malo više. Biće teško u nedelju jer ovakvi dueli bukvalno iscede ekipu, izvuku svu energiju, snagu, koncentraciju. Sada sve to treba izbrisati gumicom, vratiti na fabrička podešavanja".

Strateg Zvezde ističe da su pobeda i plasman u polufinale veliki vetar u leđa za njegov tim.

"Ovo je sigurno najbolja igra od početka sezone. Naravno, čeka nas još mnogo utakmica, ovako teških mečeva, ali je dobro da devojke znaju koliko mogu. U stvari, one mogu mnogo više, kad budemo bili kompletni, zdravi, još bolje uigrani i utrenirani", zaključio je Vladisavljev.


tagovi

ŽOK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara