Bojana Drča (MN Press)
Bojana Drča (MN Press)

Vratila se Bojana Drča u Zvezdu, vratili se i trofeji: Ona je sinonim za duplu krunu

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.03.22. | 16:00

Iskusna igračica sinoć u Lajkovcu osvojila peti pehar u crveno-belom dresu

Pamti se i dalje period kada su odbojkašice Crvene zvezde imale glavnu reč na domaćoj sceni, ali s godinama te uspomene postaju sve bleđe. Novije generacije su bolje upoznale Vizuru, Železničar, Ub, TENT, Jedinstvo iz Stare Pazove...

Prethodnog leta nova Uprava kluba sa Marakane odlučila je da promeni tu sliku, pojača tim i umeša se ponovo u borbu za trofeje. Pre osam godina je osvojen poslednji - bio je to kup 2014. godine. Šampion u prvenstvu Srbije crveno-bele su bile sezonu pre toga (2012-2013).

Izabrane vesti

Doveli su iskusna pojačanja na čelu sa Bojanom Drčom, nekada Živković. Prezime jeste drugačije, ali navike očigledno nisu. Njene zasluge su ogromne što je sinoć u klupske vitrine stigao novi kup - 18. u istoriji, kojim je popravljen rekord koji je već u vlasništvu odbojkašica Zvezde i prekinut dugogodišnji prazan hod. Do pobede je ekipu predvodila kao pravi kapiten. Došla je do petog pehara u crveno-belom dresu i na kraju je nagrađena MVP priznanjem.

Bojana Drča i Novica Bjelica (MN Press)Bojana Drča i Novica Bjelica (MN Press)

Dok je nosila na dresu devojačko prezime osvojila je sa Zvezdom četiri trofeja, a juče je stigao i peti - ovog puta na adresu porodice Drča. Bojana je prvi mandat u Crvenoj zvezdi imala od 2006. do 2011. godine. U tom periodu je dva puta osvojila Superligu i dva puta nacionalni kup. Bilo je to u sezonama 2009-2010 i 2010-2011. Kad je osvajala kup sa Zvezdom, uzimala je kasnije i šampionsku titulu. Tako da ima dve duple krune u ovom klubu.

Pre toga je isto uradila i u dresu beogradskog Poštara, a posle je duple krune ređala i u opremi Volera iz Ciriha - čak tri. Očigledno da su u Zvezdi znali koga treba da pozovu da bi imali izgleda da napadnu oba trofeja. Bojanino ime je gledajući biografiju sinonim za to.

Osvajačice Kupa Srbije (MN Press)Osvajačice Kupa Srbije (MN Press)

Koliko uživa igrajući finala videlo se sinoć u Lajkovcu. Nije samo razigrala dobro tim, nego je i sjajno servirala, prebacivala lopte u nebranjeni deo terena, nadigravala se, kuvala, blokirala - definitivno je otplesala do pobede protiv Železničara.

"Trudila sam se, najsrećnija sam što smo i posle pada u igru u trećem setu uspele da se vratimo. To govori o tome da ekipa ima karakter. Ponosna sam na mlade devojke što su spremne da se bore do kraja. To se i sada pokazalo, mnogo mi je drago što smo osvojile trofej, sad nastavljamo dalje", rekla je uz osmeh Bojana Drča.

Prva dva seta je Crvena zvezda odigrala u transu, Železničar je bio potpuno u podređenom položaju.

"Nekako smo ušle u utakmicu lagano, tako je izgledalo. Nismo to očekivale, ali bez obzira na sve nikada se ne smemo opuštati. Neki pad koncetracije se dogodio, to je Lajkovac iskoristio na pravi način. Mnogo sam srećna i nadam se da ćemo nastaviti tako u plej-ofu", podvukla je Drča.

Jedan trofej je u vitrina, a put do drugog nije nimalo lak. Prva prepreka u četvrtfinalu plej-ofa je Partizan, koji ih je ove sezone već jednom dobio...


tagovi

Bojana DrčaŽOK Crvena zvezdaŽOK Železničar Lajkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara