Ubiparip i Mehić (©CEV)
Ubiparip i Mehić (©CEV)

Voša naplatila dugove Radničkom, tvrđava u Novom Sadu neosvojiva za Kragujevčane

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 21:11

Aktuelni šampion maksimalnim rezultatom slavio u derbiju 13. kola Superlige

Poslednji put su odbojkaši Radničkog u Spensu slavili 15. novembra 2013. godine. Posle današnjeg susreta sa Vojvodinom tvrđava u Novom Sadu i dalje ostaje neosvojiva za Kragujevčane. Aktuelni šampion je upisao maksimalni trijumf i revanširao se rivalu koji mu je naneo jedini poraz ove sezone u domaćem prvenstvu - 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Prvi čin je imao najveću dozu neizvesnosti. Kada su njega domaći uspeli da prelome na neki način su odlučili i ceo meč. Naredna dva seta su dobili mnogo lakše i bez ikakve drame završili utakmicu kako su želeli.

Izabrane vesti

Veoma raspoložen za nadigravanje bio je korektor Radoslav Parapunov. Imao je odlične procente u napadu i bio je gotovo nezadrživ za protivnike. Od 22 dobijene lopte čak 16 je pretvorio u poene (73 odsto). Zabeležio je i četiri bloka, što bi značilo da je završio susret sa ukupno 20 poena. Nije imao nijednog saigrača sa dvocifrenim učinkom, ali je večeras i njegovo izdanje bilo dovoljno da se pobedi Radnički.

Žarko Ubiparip je upisao devet poena (napad 13-9, 69 odsto), Petar Krsmanović sedam, a Stevan Simić i David Mehić po šest. U poraženom sastavu jedini dvocifreni je bio nekadašnji as Vojvodine Aleksandar Blagojević sa 12 poena (napad 23-12, 52 odsto). Andrej Ristić je zabeležio devet, a Vuk Ivanković pet.

Novosađani posle 13 odigranih utakmica u domaćem prvenstvu drže vodeću poziciju sa skorom 12-1. Radnički na trećem mestu ima učinak 8-5. U narednom kolu će ekipa Slobodana Boškana gostovati Takovu, dok će Kragujevčani u hali Jezero dočekati Crvenu zvezdu.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

13. kolo

Petak

Vojvodina - Radnički 3:0

Crvena zvezda - Spartak Ljig 3:0

Spartak Subotica - Takovo U TOKU

Subota

17.00: Partizan - Jedinstvo Stara Pazova

18.00: Novi Sad - Karađorđe

Nedelja

18.00: Ribnica - Mladi radnik



tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK VojvodinaOK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara