Zoran Terzić (Foto: MN Press)
Zoran Terzić (Foto: MN Press)

Terzić: I da ih ne pobedimo još 10 godina, samo nek mi osvajamo zlata

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.08.21. | 23:26

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić izneo utiske posle petog trijumfa u grupnoj fazi Evropskog prvenstva

Nikada u istoriji evropskih prvenstava naša ženska odbojkaška reprezentacija nije uspela da savlada Rusiju. Ni dok je bila Jugoslavija, ni dok je nosila naziv Srbija i Crna Gora. Od osamostaljenja je zabeležila dva poraza, a ukupno čak deset u duelima sa Zbornajom. Večeras je napokon i taj negativan niz prekinut.

Srbija je posle velike borbe slavila 3:2 i tako overila prvu poziciju na kraju grupne faze. Naše devojke su ostvarile skor 5-0, uz set količnik 15:2, pa sada čekaju četvrtoplasiranu ekipu iz grupe C koja se igra u Zadru.

Izabrane vesti

"Dobro, što se mene tiče možemo da Rusiju ne pobedimo i narednih deset godina, a da osvajamo zlatne medalje“, poručio je selektor Terzić posle konstatacije novinara da je prvi trjumf konačno upisan. „Bio bih prezadovoljan time, nema nikakvih problema. Krajnji rezultat se gleda, ne jedna utakmica".

Srpkinje su povele sa 2:0, a onda dozvolile motivisanim protivnicama da dođu do izjednačenja i unesu veliku dozu drame...

"Ne znam koliko su gledaoci upoznati, nama su bila potrebna dva seta kako bismo osigurali prvo mesto u grupi. Definitvno posle osvojena dva seta, relativno lako, došlo je do pada i motivacije i koncentracije i svega drugog. Videlo se da to nije više ona ekipa koja je igrala prva dva seta".

Dobro je selektor upoznat sa kvalitetima ruskih igračica, među kojima je najbolja Fedorovceva koja će naredne godine igrati kod njega u Fenerbahčeu. Iako joj je tek 17 godina, znala je kako da namuči moćnog i iskusnog protivnika.

"Ruskinje su nam pravile probleme tamo gde su najjače - to su pre svega servis i blok igra. Međutim, dobili smo taj peti set i na neko iskustvo i na želju, zbog svih ovih gledalaca", zaključio je Zoran Terzić.



tagovi

Zoran Terzićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara