Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)

Takovo mučilo Vošu u prvom setu, pa posustalo: Šampion ide ka polufinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 18:55

Ekipa iz Novog Sada dobila prvi meč u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa

Kao što se i očekivalo odbojkaši Vojvodine su danas napravili veliki korak ka polufinalu. Šestostruki uzastopni šampioni Srbije zabeležili su maksimalnu pobedu na domaćem terenu protiv Takova - 3:0 (26:24, 25:17, 25:19). Naredni meč se igra u subotu u Gornjem Milanovcu od 20 časova.

S obzirom na to da su u razigravanje stigli sa osme pozicije, izabranici Milana Miloševića su znali da nemaju baš ništa da izgube. Mogli su opušteno da dođu u Novi Sad i da uživaju igrajući prvi plej-of u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Takav pristup im je i doneo veoma neizvestan prvi set. Možda nisu uspeli da ga dobiju, ali su lepo namučili favorita. Predvodio ih je Kubanac Lazaro Brunet, koji je u prvom periodu nanizao osam poena. Zahvaljujući njemu gosti su do samog kraja bili u igri, ali su posustali kad nisu smeli.

Sasvim je očekivano bilo da će posle takve završnice momci iz Takova malo psihički pasti, a da će Voša potpuno preuzeti inicijativu. Od 4:3 pa sve do kraja seta vođstvo je bilo na strani domaćih. Apsolutno je dominirao korektor Radoslav Parapunov, koji je bio nezadrživ u napadu. Od devet lopti čak sedam je završilo na protivničkoj strani terena - 78 odsto prolaza. Na njegovim krilima Boškanova četa je stigla do 2:0.

Ono što je Bugarin radio u drugom, to je Žarko Ubiparip nastavio u trećem činu. Imao je identičan učinak u napadu kao saigrač 9-7, a uz to je upisao i dva bloka.

Za igru njih dvojice Takovo nije imalo pravi odgovor, pa je utakmica završena u tri seta.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Radoslav Parapunov sa ukupno 20 poena, Žarko Ubiparip je stao na 14, a kapiten Petar Krsmanović na 12. David Mehić je osvojio devet, a Andrej Rudić tri. Dva poena je upisao mladi dizač Matija Milanović, koji je i ovaj meč odigrao umesto povređenog Maksima Buculjevića.

U ekipi iz Gornjeg Milanovca najbolji je bio Brunet Lazaro sa 17 poena. Milan Krstić je imao 12, a Enes Dustinac devet.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Vojvodina - Takovo 3:0 (26:24, 25:17, 25:19)

19.00: (1,55) Partizan - Crvena zvezda (2,29)

19.00: (1,20) Radnički - Mladi radnik (4,00)

19.00: (1,42) Ribnica - Spartak Subotica (2,65)

POLUFINALE

Vojvodina/Takovo - Ribnica/Spartak

Partizan/Crvena zvezda - Radnički/Mladi radnik

***četvrtfinalne i polufinalne serije se igraju do dve pobede, a finale dok jedna ekipa ne upiše tri trijumfa


tagovi

OK VojvodinaOK TakovoSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara