Juniori Srbije (©IHF/Kolektiff)
Juniori Srbije (©IHF/Kolektiff)

Silni Orlići, na dve utakmice gol-razlika +46

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 21:18

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije imala novi lakši trening na Svetskom prvenstvu, savladan Maroko sa 38:20. Miloš Kos najefikasniji sa šest golova, Luka Krivokapić imao 11 odbrana

Posle prva dva kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Atini, juniorska reprezentacija Srbije ima gol-razliku +46. Posle Čilea, pao je još jedan autsajder – Maroko – 38:20. Orlići su ovim trijumfom izborili narednu rundu, a u petak će igrati sa Islandom za pol-poziciju. Ribari su bili ubedljivo protiv Čilea sa 35:18, pa obe selekcije imaju po četiri boda.

Tim Đorđa Teodorovića odigrao je odlično, pogotovo u prvih 30 minuta kada je čak 23 puta zatresao mrežu afričke selekcije. U nastavku je naš selektor menjao, dao šansu svima i odmorio nosioce igre pred ključni duel poslednjeg kola prve faze u petak.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač u našem timu bio je levi bek Zagreba Miloš Kos sa šest golova. Luka Rogan i Mateja Dodić su pet puta zatresli mrežu rivala, a Branko Predović i Boško Stanisavljević po četiri. Svi igrači osim Veljka Čabrila i golmana su se upisali u listu strelaca.

Golmani su bili odlični. Luka Krivokapić je imao 11 odbrana, a Marko Mrdović sedam. Na startu drugog poluvremena u jednoj akciji Krivokapić je zaustavio čak tri udarca rivalu u razmaku od pet, šest sekundi.

Kod Marokanca izdvojio se sa pet golova Maruan Bukhamsa. Na startu SP u Atini Srbija, trećeplasirana selekcija sa EP u Portugaliji prošle godine, pobedila je Čile sa 41:13.

GRUPA G

Sreda

Island – Čile 35:18 (12:6)

Maroko – Srbija 20:38 (10:23)


 


tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara