Senzacija u Rusiji, Vojvodina maksimalnim rezultatom tukla Zenit

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 19:49

Novosađani pružili partiju sezone u najtežem trenutku

Iako su došli sa svega deset igrača u Sankt Peterburg, izuzetno motivisani odbojkaši Vojvodine uspeli su da sjajnom igrom do nogu potuku Zenit maksimalnim rezultatom od 3:0 (25:15, 25:21, 25:21), čime su zabeležili i prve bodove u grupi D Lige šampiona i kreirali jednu od najvećih senzacija sezone!

Od samog starta Vojvodina je uspevala da kontroliše utakmicu, koristili su Novosađani brojne greške domaćina, ali veoma dobri bili su i na servisu, u bloku i napadu. Takođe, u kriznim trenucima, kada su Rusi bili u naletu preko odličnog Voronkova, Vojvodina je pokazala karakter i uspela da preokrene situaciju u svoju korist, predvođena Milanom Zečevićem, Nemanjom Čurbilom i Davidom Mehićem, kojima je odlične lopte delio Luka Čubrilo. Novosađani su bili veoma skoncentrisani tokom celog meča. Ispostavilo se da se i te kako isplatio rizičan servis.

Izabrane vesti

Prvi set bio je vesnik senzacije koja je kasnije usledila. Iskoristili su gosti nekoliko grešaka ruskog tima, odlepili se na plus četiri, a potom samo uvećavali prednost koja je dostigla i dvocifrenu razliku. Višak od deset poena srpski šampion sačuvao je do samog kraja, a onda je Mehić iskoristio drugu set loptu i doneo vođstvo od 1:0.

Velika borba viđena je tokom drugog i trećeg seta. Iako nisu uspeli da se odlepe na veliku razliku kao u prvom, opet su Novosađani odličnim prijemom i blokom čuvali prednost od dva poena razlike. Korektor Zenita Ivan Podrebinkin zaređao je s nekoliko grešaka u bitnim trenucima. Nakon tajm-auta Rusi su zaigrali mnogo bolje, anulirali prednost Voše, a onda i poveli sa 18:17, predvođeni sjajnim Fjodorom Voronkovim. Ipak, brzo je reagovao tajm-autom i Slobodan Boškan, posle čega je Vojvodina uspela da ponovo povede i do kraja, na krilima pre svih rasploženog Milana Zečevića, dođe do velikih 2:0.

Veoma neizvesno bilo je i u poslednjem, trećem setu. Negde do sredine tog dela igre Novosađani su držali prednost od jednog do dva poena, ali onda je usledio nalet domaćih. Preko Voronkova stigli su do preokreta i prednosti od 13:10, što je bila njihova najveća prednost u celoj utakmici. Ipak, trgle su Lale kad je bilo najvažnije, uspeli da u dva navrata stignu do izjednačenja, a onda i da povedu sa 20:19, nakon odličnih kontranapada i nekoliko grešaka Zenita, u kojima je opet prednjačio Podrebinkin. Vezala je do kraja seta Stara dama tri poena, stigla do tri meč lopte od kojih je prvu as servisom iskrostio Nemanja Čubrilo i tako doneo veliki trijumf srpskom šampionu.

Najefikasniji u timu Lala bili su Milan Zečević sa 16, David Mehić sa 12 i Nemanja Čubrilo sa devet poena, dok je u Zenitu najbolji poenter bio Fjodor Voronkov sa 18 poena.

Piše: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

Odbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara